• Nyheter
  • Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Nyheter

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Wiser radiatortermostat kan sänka energiförbrukningen
Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Wiser är ett intuitivt system för smarta hem som kan styras och justeras manuellt eller på distans, i mobilen eller via röststyrning med Google Assistant, Amazon Alexa och Siri med appen Wiser by SE (Android och iOS). Man kan lägga in egna favoritinställningar (scenarier) och automationer utifrån schemaläggning, solens upp-/nedgång, aktivering av specifika händelser med mera. 

I Wisers hemsystem ingår sedan tidigare uppkopplade produkter inom belysningsstyrning, sensorer/detektorer, IP-kameror, brandvarnare, trådlösa tryckknappar och vägguttag. Systemet kan bland annat övervaka öppning/stängning av dörrar och fönster, rörelse i utvalda delar av hemmet samt eventuella vattenläckage och skickar en notis eller ett larm i mobilen eller surfplattan. Samtliga Wiser-produkterna samverkar och kan vid en smart parkoppling möjliggöra en sänkning av energiförbrukningen och därmed en lägre elräkning.

Ett exempel på hur man kan använda Wiser radiatortermostat för att sänka energiförbrukningen är att skapa en automation som aktiveras när de uppkopplade fönstersensorerna upptäcker när ett fönster öppnas och aktiverar radiatortermostaten så att den automatiskt sänker temperaturen i rummet.

Wiser radiatortermostat använder integrerade temperatursensorer för att styra vattenflödet genom radiatorn och reglerar temperaturen i rummet. Måltemperatur och kopplingstider ställs in i Wiser-appen där man även kan styra och övervaka bostadens värmeförbrukning.
Enligt Schneider Electric är det enkelt att byta ut sin gamla radiatortermostat mot en Wiser radiatortermostat utan att behöva anlita en rörmokare.

Radiatortermostaten är kompatibel med Danfoss RA, RAV, RAVL och M30x1.5-ventiler och passar de flesta svenska vattenburna radiatorer.

Wiser uppkopplade radiatortermostat
Wiser uppkopplade radiatortermostat
Wiser by SE app och Gateway för uppkopplade enheter
Wiser by SE app och Gateway för uppkopplade enheter
Wiser radiatortermostat, koppling
Wiser radiatortermostat, koppling

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.