Nyheter

Uppkopplad gatubänk

Smart gatubänk
Steora är en solcellsdriven bänk för stadsmiljöer och som passar speciellt bra i den smarta staden. Gatubänken är utrustad med en solcellspanel som använder solenergin till bänkens olika funktioner såsom trådlöst Wi-Fi, laddning av mobila enheter, belysning och insamling av data.

Steora gatubänk är tillverkad av pulverlackerat stål och utrustad med en svart solcellspanel som driver bänkens inbyggda funktioner. Trådlöst Wi-Fi gör att bänken kan fungera som en Wi-Fi zon och leverera hastigheter upp till 150 mbps. Konfigurering till internet kan göras via SIM-kort, Ethernet-kabel eller optisk fiberkabel och en inbyggd säkerhetskontroll ger trygg uppkoppling mot nätet.

Bänken laddar mobila enheter antingen via en USB-kabel eller trådlöst genom att man lägger mobilen inom ett speciellt område på bänken.

En inbyggd belysning gör att bänken fungerar som bakgrundsbelysning och bidrar till en ökad trygghet i gatu- eller parkmiljön. 

Bänken är utrustad med 15 stycken integrerade sensorer som övervakar allt som händer på- och runt bänken. Sensorerna samlar in data om luftparametrar såsom t ex temperatur och luftfuktighet, besökarantal och systemstatus. Informationen är sedan tillgänglig för kunderna via en kontrollpanel. Systemet meddelar också direkt om något skulle hända med bänken.

Bänken finns i fem olika modeller som alla har samma design och kärna, solcellspanel, laddning av enheter, Wi-Fi, belysning, sensorer, kylsystem och kontrollpanel. Det som skiljer modellerna åt är utökade funktioner såsom t ex 19″ display för nyheter eller annonsering, eller Steora E som är anpassad för inomhusbruk. Några av modellerna är även utrustade med nätuppkoppling som kan träda in om solenergin inte räcker till fullt ut.

Mått
Bredd: 1 776 mm.
Djup: 445 mm.
Höjd: 512 mm.
Vikt: 88 kg (som standard).

Skriven av Anna Göth

Inbyggd belysning
Inbyggd belysning
Laddning av mobila enheter
Laddning av mobila enheter
Trådlös laddning
Trådlös laddning

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.