Nyheter

Uppkopplad gatubänk

Smart gatubänk
Steora är en solcellsdriven bänk för stadsmiljöer och som passar speciellt bra i den smarta staden. Gatubänken är utrustad med en solcellspanel som använder solenergin till bänkens olika funktioner såsom trådlöst Wi-Fi, laddning av mobila enheter, belysning och insamling av data.

Steora gatubänk är tillverkad av pulverlackerat stål och utrustad med en svart solcellspanel som driver bänkens inbyggda funktioner. Trådlöst Wi-Fi gör att bänken kan fungera som en Wi-Fi zon och leverera hastigheter upp till 150 mbps. Konfigurering till internet kan göras via SIM-kort, Ethernet-kabel eller optisk fiberkabel och en inbyggd säkerhetskontroll ger trygg uppkoppling mot nätet.

Bänken laddar mobila enheter antingen via en USB-kabel eller trådlöst genom att man lägger mobilen inom ett speciellt område på bänken.

En inbyggd belysning gör att bänken fungerar som bakgrundsbelysning och bidrar till en ökad trygghet i gatu- eller parkmiljön. 

Bänken är utrustad med 15 stycken integrerade sensorer som övervakar allt som händer på- och runt bänken. Sensorerna samlar in data om luftparametrar såsom t ex temperatur och luftfuktighet, besökarantal och systemstatus. Informationen är sedan tillgänglig för kunderna via en kontrollpanel. Systemet meddelar också direkt om något skulle hända med bänken.

Bänken finns i fem olika modeller som alla har samma design och kärna, solcellspanel, laddning av enheter, Wi-Fi, belysning, sensorer, kylsystem och kontrollpanel. Det som skiljer modellerna åt är utökade funktioner såsom t ex 19″ display för nyheter eller annonsering, eller Steora E som är anpassad för inomhusbruk. Några av modellerna är även utrustade med nätuppkoppling som kan träda in om solenergin inte räcker till fullt ut.

Mått
Bredd: 1 776 mm.
Djup: 445 mm.
Höjd: 512 mm.
Vikt: 88 kg (som standard).

Skriven av Anna Göth

Inbyggd belysning
Inbyggd belysning
Laddning av mobila enheter
Laddning av mobila enheter
Trådlös laddning
Trådlös laddning

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.