• Nyheter
  • Uppgång i installatörsbranscherna

Nyheter

Uppgång i installatörsbranscherna

Uppgång i installatörsbranscherna
Omsättningen för installationsföretag har utvecklat sig positivt under första halvåret, visar Industrifaktas enkäter.

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning av installationsmarknaderna beräknas den totala installationsvolymen under 2009 ha minskat med totalt knappt 15 procent. Men årstakten för första halvåret 2010 pekar på en kraftig återhämtning. Det är särskilt installationer kopplade till påbörjat husbyggande som växer.

Andra halvåret starkare
Enkäter med installationsföretag visar att omsättningen för första halvåret har utvecklats svagt positivt. Samtidigt ger företagens prognoser och utfallet i orderstockens utveckling signaler om att omsättningen kommer att ta fart under andra halvåret i år.

Dämpat inom industrin
Främst är det ny- och ombyggnadsinvesteringar inom bostäder, detaljhandel och offentliga lokaler som har ökat under första halvåret, medan exempelvis kontorsbyggandet ser ut att hålla sig på oförändrad nivå. Fortsatt överkapacitet inom industrin håller tillbaka maskininvesteringarna i år, vilket dämpar industriinstallationer kopplat till processer.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.