Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Uppgång för husbyggnad och underhåll 2016

Nyheter

Uppgång för husbyggnad och underhåll 2016

Uppgång för husbyggnad och underhåll 2016. Foto Anders Wester
Den totala volymen av påbörjade husbyggnadsinvesteringar och löpande byggnadsunderhåll visar en ökning med nästan 20 procent i årstakt.

Detta enligt Industrifaktas kommande konjunkturrapport, som presenteras i december. Det är en bred uppgång inom både ny- och ombyggnad, vilken lyfter byggmaterialvolymerna för såväl bostäder som lokaler, meddelar Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta. Undantaget är industrins husbyggande, som ser ut att falla tillbaka något i år.

Industrifakta, som är i full gång med att färdigställa årets sista konjunkturrapport, väntar sig en 10-procentig uppgång för volymen husbyggnad och underhåll i år. Nästa år väntar sig företaget att uppgången gör halt, men tror dock att tillväxten kan komma igång igen under 2018, men då i relativt blygsam takt.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.