Nyheter

Uppdaterat Bascement

Uppdaterat Bascement
Cementa lanserar nu ett uppdaterat Bascement på den svenska marknaden som kan ersätta nuvarande bascement i alla vanliga applikationer med samma goda prestanda som tidigare. Nya Cementa Bascement Slite ger en något förbättrad klimatpåverkan och därmed ett lägre koldioxidutsläpp vid tillverkningen.

Cementas nya Bascement Slite ersätter deras tidigare Bascement som funnits i produktsortimentet sedan 2013. Bascement kan användas till bland annat platsgjuten och förtillverkad betong för exempelvis bjälklag och väggar i husbyggnationer där det inte ställs särskilda krav på t ex beständighet som sulfatresistens. 

Nya Bascement Slite innehåller en större andel kalksten och mindre andel klinker och flygaska vilket gör att cementet klassas som portlandskalkstenscement. Det kan ersätta alla vanliga applikationer med samma goda prestanda som det tidigare. I och med att andelen klinker är lägre har det nya Bascementet en något förbättrad klimatprofil än tidigare. Det ger i sin tur ett lägre koldioxidutsläpp vid tillverkningen, ett steg i företagets arbete mot en mer hållbar tillverkning.

Det nya Bascementet kommer ha beteckningen Bascement Slite CEM II/A-LL 42,5 R.

Bascementet kommer finnas till försäljning från sen vår 2020 men finns redan nu tillgängligt för kunder som vill göra laboratorieförsök eller försök vid betongfabrik.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.