Nyheter

Uppåt för skolbyggandet

Uppåt för skolbyggandet
Den totala volymen av påbörjade ny- och ombyggnads-investeringar inom offentlig sektor höll sig i princip oförändrad under 2015, enligt Industrifaktas kommande konjunkturrapport.

Utfallet förra året innebar ett positivt trendbrott, då det offentliga husbyggandet har visat minskade volymer under de senaste två åren.

Skolor och sjukvård
När det gäller byggandet inom skolor och sjukvård har trenden varit positiv de senaste åren och Industrifakta räknar med fortsatt goda förutsättningar för dessa sektorer under 2016 och 2017.

Behovet av nya och ändamålsenliga lokaler är stort och inflyttningen till storstäder, en åldrande befolkning samt ökad flyktinginvandring ligger bakom behoven.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.