Nyheter

Uppåt för skolbyggandet

Uppåt för skolbyggandet
Den totala volymen av påbörjade ny- och ombyggnads-investeringar inom offentlig sektor höll sig i princip oförändrad under 2015, enligt Industrifaktas kommande konjunkturrapport.

Utfallet förra året innebar ett positivt trendbrott, då det offentliga husbyggandet har visat minskade volymer under de senaste två åren.

Skolor och sjukvård
När det gäller byggandet inom skolor och sjukvård har trenden varit positiv de senaste åren och Industrifakta räknar med fortsatt goda förutsättningar för dessa sektorer under 2016 och 2017.

Behovet av nya och ändamålsenliga lokaler är stort och inflyttningen till storstäder, en åldrande befolkning samt ökad flyktinginvandring ligger bakom behoven.

Källa: Industrifakta, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.