Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Nyheter

Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Uponor färgkodade Q&E-ringar
Som ett steg i Uponors miljö- och hållbarhetsarbete har företaget sett till att minska antalet styckeförpackningar av mjukplast. I samma skede utökas sortimentet av Q&E-ringar för att bland annat förenkla installationsarbetet.

VVS-systems leverantören Uponor arbetar ständigt med att minska verksamhetens miljöpåverkan och lanserade tidigare i höstas en ändring i sin förpackningsstrategi. Det gäller Q&E-rin​gar som hittills har ingått i samma förpackning som PPSU-kopplingar och PPM-fördelare med 16 mm fasta avstick, men som företaget nu har valt att plocka bort. Istället beställs Q&E-ringarna separat för att minska onödigt svinn. Flertalet förpackningar kommer att innehålla fler kopplingar och därmed minskar även avfallet som en styckeförpackning för med sig.  

I samband med detta utökar Uponor också sortimentet med röda och blåa Q&E-ringar. För att det enkelt ska går att se på tappvattenfördelaren upplyser färgkoderna om förekomsten av varmt och kallt vatten i tappvattensystemet. En sådan märkning underlättar också vid installation, då det är betydligt lättare att se vilken Q&E-ring som ska användas.

Q&E-ringarna finns i kulörerna vit, röd och blå samt i dimension 16, 20 och 25 mm.

Uponor bedömer att Q&E-ringen är en 100% hållbar och vattenskadesäker koppling med låga tryckförluster samt att kopplingsinstallationen är smidig att utföra även i trånga utrymme. Utgående sortimentet säljs fram till årsskiftet, med reservation för att vissa delar kan ta slut.

 

Skriven av Jenny Öhlund

Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor röd Q&E-ring
Uponor röd Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.