• Nyheter
  • Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Nyheter

Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Uponor färgkodade Q&E-ringar
Som ett steg i Uponors miljö- och hållbarhetsarbete har företaget sett till att minska antalet styckeförpackningar av mjukplast. I samma skede utökas sortimentet av Q&E-ringar för att bland annat förenkla installationsarbetet.

VVS-systems leverantören Uponor arbetar ständigt med att minska verksamhetens miljöpåverkan och lanserade tidigare i höstas en ändring i sin förpackningsstrategi. Det gäller Q&E-rin​gar som hittills har ingått i samma förpackning som PPSU-kopplingar och PPM-fördelare med 16 mm fasta avstick, men som företaget nu har valt att plocka bort. Istället beställs Q&E-ringarna separat för att minska onödigt svinn. Flertalet förpackningar kommer att innehålla fler kopplingar och därmed minskar även avfallet som en styckeförpackning för med sig.  

I samband med detta utökar Uponor också sortimentet med röda och blåa Q&E-ringar. För att det enkelt ska går att se på tappvattenfördelaren upplyser färgkoderna om förekomsten av varmt och kallt vatten i tappvattensystemet. En sådan märkning underlättar också vid installation, då det är betydligt lättare att se vilken Q&E-ring som ska användas.

Q&E-ringarna finns i kulörerna vit, röd och blå samt i dimension 16, 20 och 25 mm.

Uponor bedömer att Q&E-ringen är en 100% hållbar och vattenskadesäker koppling med låga tryckförluster samt att kopplingsinstallationen är smidig att utföra även i trånga utrymme. Utgående sortimentet säljs fram till årsskiftet, med reservation för att vissa delar kan ta slut.

 

Skriven av Jenny Öhlund

Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor röd Q&E-ring
Uponor röd Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.