• Nyheter
  • Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Nyheter

Uponors förpackningsförändring minskar avfallet

Uponor färgkodade Q&E-ringar
Som ett steg i Uponors miljö- och hållbarhetsarbete har företaget sett till att minska antalet styckeförpackningar av mjukplast. I samma skede utökas sortimentet av Q&E-ringar för att bland annat förenkla installationsarbetet.

VVS-systems leverantören Uponor arbetar ständigt med att minska verksamhetens miljöpåverkan och lanserade tidigare i höstas en ändring i sin förpackningsstrategi. Det gäller Q&E-rin​gar som hittills har ingått i samma förpackning som PPSU-kopplingar och PPM-fördelare med 16 mm fasta avstick, men som företaget nu har valt att plocka bort. Istället beställs Q&E-ringarna separat för att minska onödigt svinn. Flertalet förpackningar kommer att innehålla fler kopplingar och därmed minskar även avfallet som en styckeförpackning för med sig.  

I samband med detta utökar Uponor också sortimentet med röda och blåa Q&E-ringar. För att det enkelt ska går att se på tappvattenfördelaren upplyser färgkoderna om förekomsten av varmt och kallt vatten i tappvattensystemet. En sådan märkning underlättar också vid installation, då det är betydligt lättare att se vilken Q&E-ring som ska användas.

Q&E-ringarna finns i kulörerna vit, röd och blå samt i dimension 16, 20 och 25 mm.

Uponor bedömer att Q&E-ringen är en 100% hållbar och vattenskadesäker koppling med låga tryckförluster samt att kopplingsinstallationen är smidig att utföra även i trånga utrymme. Utgående sortimentet säljs fram till årsskiftet, med reservation för att vissa delar kan ta slut.

 

Skriven av Jenny Öhlund

Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor koppling och C&E-ringar
Uponor röd Q&E-ring
Uponor röd Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring
Uponor blå Q&E-ring

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.