Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Nyheter

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor
2012-07-11
Utfasningen av den vanliga glödlampan har påbörjats inom EU. Många av dagens energibesparande glödlampor kan till viss del ljusregleras med konventionella dimmers men oftast blir inte resultatet särskilt tillfredsställande.

 
 

Universaldimmer

Hager Elektro AB har nu utvecklat dimmers med effektnivåer upp till 300 eller 500 W. De känner automatiskt av vilken typ av ljuskälla som är ansluten och anpassar sig efter det. Det gör att de kan ljusreglera i stort sett alla dimbara ljuskällor.

I undantagsfall, där den automatiska konfigurationen inte ger optimalt resultat, har slutanvändaren möjlighet att helt enkelt starta en manuell identifiering av ljuskällan genom ett antal tryckningar på den anslutna dimmertryckknappen, s.k. manuell detektering. På detta sätt identifieras lasten säkert och ljuskällans dimbarhet justeras till optimala värden på mindre än en minut. Detta kräver ingen att extra konfiguration.
För att möjliggöra säker driftsättning under alla omständigheter har användaren ytterligare möjlighet att göra justeringar på enheten med hjälp av en tryckknapp och en flerfärgad LED.

De nya universaldimrarna kan reglera konventionella glödlampor och 230V halogenlampor, liksom:
Lågvolts halogenlampor (12 V) med konventionell eller elektronisk transformator
Dimbara 230V LED
Dimbara 12/24V LED med elektroniskt drivdon
Dimbara lågenergilampor

Det nya produktsortimentet består av totalt fyra enheter:


Standard Universal Dimmer EVN011 för laster upp till 300 W


Komfort Universal Dimmer EVN012 för laster upp till 300 W med ytterligare funktioner såsom nattljusfunktion (30 % ljusnivå i 30 min), 100 % ljus och somna in/vakna upp.

 

Standard Universal Dimmer EVN002 för laster upp till 500 W

Komfort Universal Dimmer EVN004 för laster upp till 500 W med ytterligare funktioner såsom somna in/vakna upp, ljusscen via separat tryckknapp, 100 % ljus och frånslagsfördröjd ljusscen.

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.