Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Nyheter

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor
2012-07-11
Utfasningen av den vanliga glödlampan har påbörjats inom EU. Många av dagens energibesparande glödlampor kan till viss del ljusregleras med konventionella dimmers men oftast blir inte resultatet särskilt tillfredsställande.

 
 

Universaldimmer

Hager Elektro AB har nu utvecklat dimmers med effektnivåer upp till 300 eller 500 W. De känner automatiskt av vilken typ av ljuskälla som är ansluten och anpassar sig efter det. Det gör att de kan ljusreglera i stort sett alla dimbara ljuskällor.

I undantagsfall, där den automatiska konfigurationen inte ger optimalt resultat, har slutanvändaren möjlighet att helt enkelt starta en manuell identifiering av ljuskällan genom ett antal tryckningar på den anslutna dimmertryckknappen, s.k. manuell detektering. På detta sätt identifieras lasten säkert och ljuskällans dimbarhet justeras till optimala värden på mindre än en minut. Detta kräver ingen att extra konfiguration.
För att möjliggöra säker driftsättning under alla omständigheter har användaren ytterligare möjlighet att göra justeringar på enheten med hjälp av en tryckknapp och en flerfärgad LED.

De nya universaldimrarna kan reglera konventionella glödlampor och 230V halogenlampor, liksom:
Lågvolts halogenlampor (12 V) med konventionell eller elektronisk transformator
Dimbara 230V LED
Dimbara 12/24V LED med elektroniskt drivdon
Dimbara lågenergilampor

Det nya produktsortimentet består av totalt fyra enheter:


Standard Universal Dimmer EVN011 för laster upp till 300 W


Komfort Universal Dimmer EVN012 för laster upp till 300 W med ytterligare funktioner såsom nattljusfunktion (30 % ljusnivå i 30 min), 100 % ljus och somna in/vakna upp.

 

Standard Universal Dimmer EVN002 för laster upp till 500 W

Komfort Universal Dimmer EVN004 för laster upp till 500 W med ytterligare funktioner såsom somna in/vakna upp, ljusscen via separat tryckknapp, 100 % ljus och frånslagsfördröjd ljusscen.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.