• Nyheter
  • Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Nyheter

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor

Universaldimmer för alla typer av ljuskällor
2012-07-11
Utfasningen av den vanliga glödlampan har påbörjats inom EU. Många av dagens energibesparande glödlampor kan till viss del ljusregleras med konventionella dimmers men oftast blir inte resultatet särskilt tillfredsställande.

 
 

Universaldimmer

Hager Elektro AB har nu utvecklat dimmers med effektnivåer upp till 300 eller 500 W. De känner automatiskt av vilken typ av ljuskälla som är ansluten och anpassar sig efter det. Det gör att de kan ljusreglera i stort sett alla dimbara ljuskällor.

I undantagsfall, där den automatiska konfigurationen inte ger optimalt resultat, har slutanvändaren möjlighet att helt enkelt starta en manuell identifiering av ljuskällan genom ett antal tryckningar på den anslutna dimmertryckknappen, s.k. manuell detektering. På detta sätt identifieras lasten säkert och ljuskällans dimbarhet justeras till optimala värden på mindre än en minut. Detta kräver ingen att extra konfiguration.
För att möjliggöra säker driftsättning under alla omständigheter har användaren ytterligare möjlighet att göra justeringar på enheten med hjälp av en tryckknapp och en flerfärgad LED.

De nya universaldimrarna kan reglera konventionella glödlampor och 230V halogenlampor, liksom:
Lågvolts halogenlampor (12 V) med konventionell eller elektronisk transformator
Dimbara 230V LED
Dimbara 12/24V LED med elektroniskt drivdon
Dimbara lågenergilampor

Det nya produktsortimentet består av totalt fyra enheter:


Standard Universal Dimmer EVN011 för laster upp till 300 W


Komfort Universal Dimmer EVN012 för laster upp till 300 W med ytterligare funktioner såsom nattljusfunktion (30 % ljusnivå i 30 min), 100 % ljus och somna in/vakna upp.

 

Standard Universal Dimmer EVN002 för laster upp till 500 W

Komfort Universal Dimmer EVN004 för laster upp till 500 W med ytterligare funktioner såsom somna in/vakna upp, ljusscen via separat tryckknapp, 100 % ljus och frånslagsfördröjd ljusscen.

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.