Nyheter

Undertak som sticker ut

Undertak som sticker ut
Undertak i offentliga miljöer upplevs ofta som anonyma. Det vill Parafon ändra på med sin nya mönstrade undertaksserie Decor.

 
  
 
 

Parafons undertaksserie Decor med mönstren Kalas, Marakech, Rymd och Spira.

 

Den nya serien undertak är i första hand avsedd för offentlig miljö. Ambitionen har varit att ta fram mönster som kan ge liv och rörelse och som samtidigt kan varieras efter lokalens behov. Exempelvis kan man med hjälp av mönster visa vägen i en korridor eller märka ut en plats.


Designern Lisa Bengtsson, som har bidragit med mönstren Kalas och Marakech, menar att det var en stor utmaning att hitta en enkel och samtidigt spännande form som lyfter rummet.

Mönstret Rymd, som designats av Ann Robertsson, är avsett att ge rummet en tredimensionell effekt och mer liv. Hennes andra mönster, Spira, är inspirerat av bladverk som har stora variationer.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.