Nyheter

Undertak som sticker ut

Undertak som sticker ut
Undertak i offentliga miljöer upplevs ofta som anonyma. Det vill Parafon ändra på med sin nya mönstrade undertaksserie Decor.

 
  
 
 

Parafons undertaksserie Decor med mönstren Kalas, Marakech, Rymd och Spira.

 

Den nya serien undertak är i första hand avsedd för offentlig miljö. Ambitionen har varit att ta fram mönster som kan ge liv och rörelse och som samtidigt kan varieras efter lokalens behov. Exempelvis kan man med hjälp av mönster visa vägen i en korridor eller märka ut en plats.


Designern Lisa Bengtsson, som har bidragit med mönstren Kalas och Marakech, menar att det var en stor utmaning att hitta en enkel och samtidigt spännande form som lyfter rummet.

Mönstret Rymd, som designats av Ann Robertsson, är avsett att ge rummet en tredimensionell effekt och mer liv. Hennes andra mönster, Spira, är inspirerat av bladverk som har stora variationer.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.