Nyheter

Undertak som sticker ut

Undertak som sticker ut
Undertak i offentliga miljöer upplevs ofta som anonyma. Det vill Parafon ändra på med sin nya mönstrade undertaksserie Decor.

 
  
 
 

Parafons undertaksserie Decor med mönstren Kalas, Marakech, Rymd och Spira.

 

Den nya serien undertak är i första hand avsedd för offentlig miljö. Ambitionen har varit att ta fram mönster som kan ge liv och rörelse och som samtidigt kan varieras efter lokalens behov. Exempelvis kan man med hjälp av mönster visa vägen i en korridor eller märka ut en plats.


Designern Lisa Bengtsson, som har bidragit med mönstren Kalas och Marakech, menar att det var en stor utmaning att hitta en enkel och samtidigt spännande form som lyfter rummet.

Mönstret Rymd, som designats av Ann Robertsson, är avsett att ge rummet en tredimensionell effekt och mer liv. Hennes andra mönster, Spira, är inspirerat av bladverk som har stora variationer.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.