Nyheter

Undertak som sticker ut

Undertak som sticker ut
Undertak i offentliga miljöer upplevs ofta som anonyma. Det vill Parafon ändra på med sin nya mönstrade undertaksserie Decor.

 
  
 
 

Parafons undertaksserie Decor med mönstren Kalas, Marakech, Rymd och Spira.

 

Den nya serien undertak är i första hand avsedd för offentlig miljö. Ambitionen har varit att ta fram mönster som kan ge liv och rörelse och som samtidigt kan varieras efter lokalens behov. Exempelvis kan man med hjälp av mönster visa vägen i en korridor eller märka ut en plats.


Designern Lisa Bengtsson, som har bidragit med mönstren Kalas och Marakech, menar att det var en stor utmaning att hitta en enkel och samtidigt spännande form som lyfter rummet.

Mönstret Rymd, som designats av Ann Robertsson, är avsett att ge rummet en tredimensionell effekt och mer liv. Hennes andra mönster, Spira, är inspirerat av bladverk som har stora variationer.

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.