• Nyheter
  • Underlagsplattor för fiberrondeller

Nyheter

Underlagsplattor för fiberrondeller

.
Nytt sortiment hårda underlagsplattor av fiberförstärkt nylon.

Från Norton kommer de nya fiberförstärkta underlagsplattorna i nylon. Plattorna är räfflade vilket ger en luftkylning som ger kallare slipning och därmed minskar risken för bränning. Räfflorna bidrar även till att ge en aggressivare avverkning.

Det nya sortimentet underlagsplattor omfattar dimensionerna 115 mm, 125 mm och 180 mm och finns med M14 eller 5/8”-gänga. 

Fiberrondeller används i vinkelslipmaskiner och främst för slipning av metall. De används alltid tillsammans med en underlagsplatta. Beroende på underlagsplattans hårdhet får man olika slipegenskaper – en hård och styv underlagsplatta ger aggressivare slipning medan en mjuk ger följsammare slipning med finare yta.

 

 

 

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.