• Nyheter
  • Underlagsplattor för fiberrondeller

Nyheter

Underlagsplattor för fiberrondeller

.
Nytt sortiment hårda underlagsplattor av fiberförstärkt nylon.

Från Norton kommer de nya fiberförstärkta underlagsplattorna i nylon. Plattorna är räfflade vilket ger en luftkylning som ger kallare slipning och därmed minskar risken för bränning. Räfflorna bidrar även till att ge en aggressivare avverkning.

Det nya sortimentet underlagsplattor omfattar dimensionerna 115 mm, 125 mm och 180 mm och finns med M14 eller 5/8”-gänga. 

Fiberrondeller används i vinkelslipmaskiner och främst för slipning av metall. De används alltid tillsammans med en underlagsplatta. Beroende på underlagsplattans hårdhet får man olika slipegenskaper – en hård och styv underlagsplatta ger aggressivare slipning medan en mjuk ger följsammare slipning med finare yta.

 

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.