Nyheter

Underhållsvolymen ökar svagt

Underhållsvolymen ökar svagt. Foto Anders Wester
Framför allt åtgärder inom badrum och stambyten gör att underhållet kommer att växa i år.

Industrifaktas årliga intervjuer med underhållsansvariga på 100 större bostadsföretag visar att det löpande byggnadsunderhållet kan komma att växa med ett par procent i år. Svaren avslöjar att bolagen fortsätter prioritera åtgärder inom badrum och stambyte. Utöver detta ligger fokus även på tak, fasader och fönster. Nästa år tror flertalet på en i stort sett oförändrad underhållsvolym. En jämförelse mellan privata och kommunägda bostadsbolag visar att de kommunägda bolagens underhållsvolym växer något starkare. Med hänsyn till de stora renoveringsbehoven som kvarstår i miljonprogrammet är utvecklingen måhända något svag. Industrifakta tror att förklaringen ligger i kapacitetsbrist och höga entreprenadpriser, vilket medför att många bostadsbolag tvingas att skjuta fram vissa renoveringsprojekt.

 

Källa Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.