Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Underhållsvolymen ökar svagt

Underhållsvolymen ökar svagt. Foto Anders Wester
Framför allt åtgärder inom badrum och stambyten gör att underhållet kommer att växa i år.

Industrifaktas årliga intervjuer med underhållsansvariga på 100 större bostadsföretag visar att det löpande byggnadsunderhållet kan komma att växa med ett par procent i år. Svaren avslöjar att bolagen fortsätter prioritera åtgärder inom badrum och stambyte. Utöver detta ligger fokus även på tak, fasader och fönster. Nästa år tror flertalet på en i stort sett oförändrad underhållsvolym. En jämförelse mellan privata och kommunägda bostadsbolag visar att de kommunägda bolagens underhållsvolym växer något starkare. Med hänsyn till de stora renoveringsbehoven som kvarstår i miljonprogrammet är utvecklingen måhända något svag. Industrifakta tror att förklaringen ligger i kapacitetsbrist och höga entreprenadpriser, vilket medför att många bostadsbolag tvingas att skjuta fram vissa renoveringsprojekt.

 

Källa Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.