Nyheter

Underhållsfritt utegolv

gop Woodlon Grande, Walnut
Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Gop Woodlon Grande och Deco är massiva brädor tillverkade av träkomposit. 95 % av materialet är av återvunnet material. Materialet innehåller inga giftiga tillsatser och är fritt från adhesiver och kemikalier.
Ett ytskikt av polymer kapslar in brädan runt om och skyddar den mot fläckar, blekning, fukt och missfärgningar samtidigt som den ger en mjuk yta att gå på som är garanterad fri från stickor. 

Brädorna är vädertåliga och kräver inget underhåll i form av exempelvis ytbehandling eller slipning.

gop Woodlon Grande är breda brädor med en naturtrogen trästruktur och en kulör som gör att den påminner om gamla brädgolv.
Kulör: Walnut
Tjocklek: 22,5 mm. Bredd: 210 mm. Längd: 5 400 mm.

gop Woodlon Deco har en rillad yta på ena sidan och en slät baksida som kan användas som designelement i form av t ex en fris eller ram runt golvet.
Kulör: Light Grey, Brown.
Tjocklek: 22,5 mm. Bredd: 138 mm. Längd: 5 400 mm.

Produkterna finns registrerade i Basta.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon Deco, Light Grey
gop Woodlon Deco, Light Grey
gop Woodlon Grande, Walnut
gop Woodlon Grande, Walnut

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.