Nyheter

Underhållsfritt utegolv

gop Woodlon Grande, Walnut
Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Gop Woodlon Grande och Deco är massiva brädor tillverkade av träkomposit. 95 % av materialet är av återvunnet material. Materialet innehåller inga giftiga tillsatser och är fritt från adhesiver och kemikalier.
Ett ytskikt av polymer kapslar in brädan runt om och skyddar den mot fläckar, blekning, fukt och missfärgningar samtidigt som den ger en mjuk yta att gå på som är garanterad fri från stickor. 

Brädorna är vädertåliga och kräver inget underhåll i form av exempelvis ytbehandling eller slipning.

gop Woodlon Grande är breda brädor med en naturtrogen trästruktur och en kulör som gör att den påminner om gamla brädgolv.
Kulör: Walnut
Tjocklek: 22,5 mm. Bredd: 210 mm. Längd: 5 400 mm.

gop Woodlon Deco har en rillad yta på ena sidan och en slät baksida som kan användas som designelement i form av t ex en fris eller ram runt golvet.
Kulör: Light Grey, Brown.
Tjocklek: 22,5 mm. Bredd: 138 mm. Längd: 5 400 mm.

Produkterna finns registrerade i Basta.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon Deco, Light Grey
gop Woodlon Deco, Light Grey
gop Woodlon Grande, Walnut
gop Woodlon Grande, Walnut

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.