Nyheter

Underhållsfritt altangolv

Underhållsfritt altangolv
gop Woodlon UltraShield är en trall av träkomposit för användning som utegolv på t ex altaner, balkonger, terrasser, runt bassänger, pooler och bryggor där ett minimalt underhåll önskas. Trallen behöver varken oljas eller slipas och är bl a beständig mot fukt vilket gör att den inte ruttnar.

Trallen är tillverkad av en solid board av träkomposit och har ett ytskikt av polymer som kapslar in boarden och skyddar den mot repor, fläckar och missfärgningar. Boarden är tillverkad av återvunnet material och ytskiktet och kärnan extruderas tillsammans under hög temperatur vilket resulterar i att inga farliga kemikalier eller lim används vid tillverkningen.

Trallen kräver minimalt med underhåll, varken ytbehandling eller slipning behövs. Den behöver enbart spolas av ibland. Materialet har lång livslängd, god väderbeständighet och mycket god fukttålighet och är dessutom mycket motståndskraftigt mot solljus, kemikalier och saltvatten.

Materialet är mjukt att gå på och garanterat fritt från stickor.

Finns i färgerna IPE och Stone Grey.

Montering
För montering kan samma verktyg som för vanligt trä används, inga specialverktyg krävs. Materialet kapas med såg.
Vid montering av däcket används dold fästning med clips och/eller monteringgskruv. Produkten fästs i en underkonstruktion av ­tryckimpregnerade reglar.

För privata miljöer rekommenderas ett c-avstånd på 400 mm och för offentliga miljöer 300 mm.

Mått
Tjocklek: 22,5 mm.
Bredd: 138 mm.
Längd: 5400 mm.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.