Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Underhållsfritt altangolv

Underhållsfritt altangolv
gop Woodlon UltraShield är en trall av träkomposit för användning som utegolv på t ex altaner, balkonger, terrasser, runt bassänger, pooler och bryggor där ett minimalt underhåll önskas. Trallen behöver varken oljas eller slipas och är bl a beständig mot fukt vilket gör att den inte ruttnar.

Trallen är tillverkad av en solid board av träkomposit och har ett ytskikt av polymer som kapslar in boarden och skyddar den mot repor, fläckar och missfärgningar. Boarden är tillverkad av återvunnet material och ytskiktet och kärnan extruderas tillsammans under hög temperatur vilket resulterar i att inga farliga kemikalier eller lim används vid tillverkningen.

Trallen kräver minimalt med underhåll, varken ytbehandling eller slipning behövs. Den behöver enbart spolas av ibland. Materialet har lång livslängd, god väderbeständighet och mycket god fukttålighet och är dessutom mycket motståndskraftigt mot solljus, kemikalier och saltvatten.

Materialet är mjukt att gå på och garanterat fritt från stickor.

Finns i färgerna IPE och Stone Grey.

Montering
För montering kan samma verktyg som för vanligt trä används, inga specialverktyg krävs. Materialet kapas med såg.
Vid montering av däcket används dold fästning med clips och/eller monteringgskruv. Produkten fästs i en underkonstruktion av ­tryckimpregnerade reglar.

För privata miljöer rekommenderas ett c-avstånd på 400 mm och för offentliga miljöer 300 mm.

Mått
Tjocklek: 22,5 mm.
Bredd: 138 mm.
Längd: 5400 mm.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.