Nyheter

Underhållsfritt altangolv

Underhållsfritt altangolv
gop Woodlon UltraShield är en trall av träkomposit för användning som utegolv på t ex altaner, balkonger, terrasser, runt bassänger, pooler och bryggor där ett minimalt underhåll önskas. Trallen behöver varken oljas eller slipas och är bl a beständig mot fukt vilket gör att den inte ruttnar.

Trallen är tillverkad av en solid board av träkomposit och har ett ytskikt av polymer som kapslar in boarden och skyddar den mot repor, fläckar och missfärgningar. Boarden är tillverkad av återvunnet material och ytskiktet och kärnan extruderas tillsammans under hög temperatur vilket resulterar i att inga farliga kemikalier eller lim används vid tillverkningen.

Trallen kräver minimalt med underhåll, varken ytbehandling eller slipning behövs. Den behöver enbart spolas av ibland. Materialet har lång livslängd, god väderbeständighet och mycket god fukttålighet och är dessutom mycket motståndskraftigt mot solljus, kemikalier och saltvatten.

Materialet är mjukt att gå på och garanterat fritt från stickor.

Finns i färgerna IPE och Stone Grey.

Montering
För montering kan samma verktyg som för vanligt trä används, inga specialverktyg krävs. Materialet kapas med såg.
Vid montering av däcket används dold fästning med clips och/eller monteringgskruv. Produkten fästs i en underkonstruktion av ­tryckimpregnerade reglar.

För privata miljöer rekommenderas ett c-avstånd på 400 mm och för offentliga miljöer 300 mm.

Mått
Tjocklek: 22,5 mm.
Bredd: 138 mm.
Längd: 5400 mm.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.