Nyheter

Underhållsfritt altangolv

Underhållsfritt altangolv
gop Woodlon UltraShield är en trall av träkomposit för användning som utegolv på t ex altaner, balkonger, terrasser, runt bassänger, pooler och bryggor där ett minimalt underhåll önskas. Trallen behöver varken oljas eller slipas och är bl a beständig mot fukt vilket gör att den inte ruttnar.

Trallen är tillverkad av en solid board av träkomposit och har ett ytskikt av polymer som kapslar in boarden och skyddar den mot repor, fläckar och missfärgningar. Boarden är tillverkad av återvunnet material och ytskiktet och kärnan extruderas tillsammans under hög temperatur vilket resulterar i att inga farliga kemikalier eller lim används vid tillverkningen.

Trallen kräver minimalt med underhåll, varken ytbehandling eller slipning behövs. Den behöver enbart spolas av ibland. Materialet har lång livslängd, god väderbeständighet och mycket god fukttålighet och är dessutom mycket motståndskraftigt mot solljus, kemikalier och saltvatten.

Materialet är mjukt att gå på och garanterat fritt från stickor.

Finns i färgerna IPE och Stone Grey.

Montering
För montering kan samma verktyg som för vanligt trä används, inga specialverktyg krävs. Materialet kapas med såg.
Vid montering av däcket används dold fästning med clips och/eller monteringgskruv. Produkten fästs i en underkonstruktion av ­tryckimpregnerade reglar.

För privata miljöer rekommenderas ett c-avstånd på 400 mm och för offentliga miljöer 300 mm.

Mått
Tjocklek: 22,5 mm.
Bredd: 138 mm.
Längd: 5400 mm.

Skriven av Anna Göth

gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield
gop Woodlon UltraShield

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.