• Nyheter
  • Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Nyheter

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokal
Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Det här tillträdeskontrollssystemet som räknar in- och ut passage är lämpligt för användning i gallerior och stormarknader där det normalt är ett stort flöde av människor. Genom en visualisering via skärm signaleras fri eller nekad passage till den som vill gå in i lokalen, helt uträknat efter antal personer som redan är inne i lokalen. 

När maximalt antal personer som får vistas i lokalen samtidigt uppnås, blockeras dörren till dess att någon passerar ut igen. Systemet hanteras genom programvara eller en app och kan styra upp till tolv dörrar samtidigt och anslutas till obegränsat antal visningsskärmar.

Besöksstatistik är ytterligare en funktion som ingår i systemet vilket kan vara behjäligt för dig som fastighetsägare eller butiksinnehavare. Genom statistikvisning som redovisas i appen ges en klar bild över hur besökarantalet ser ut. Detta kan ligga som grund för ytterligare rekommendationer till besökare om när det är fler eller färre kunder i lokalen.

Tillträdeskontrollssystemet från Avancerad Entré Teknik består av en sensor och en styrbox med mjukvara och USB till RS232 omvandlare för inkoppling.


Skriven av Jenny Öhlund

Tillträdeskontroll med styrning via app
Tillträdeskontroll med styrning via app
Anslutning till skärm för tydlig information
Anslutning till skärm för tydlig information

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.