Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Tydlig inbromsning av byggvaruförsäljningen 2017

Nyheter

Tydlig inbromsning av byggvaruförsäljningen 2017

Tydlig inbromsning av byggvaruförsäljningen 2017. Foto: Anders Wester
Byggvaruförsäljningen bromsade in 2017

Enligt Industrifaktas månadsindikatorer marknadssignaler & prognoser, bromsade byggvaruförsäljningen in kraftigt under 2017. En analys av den byggvarurelaterade detaljhandelns omsättning under perioden januari till november 2017 visade en ökning med endast knappt 1 procent jämfört med samma period året innan. Tendensen har varit densamma under hela året enligt Industrifakta, som har flera förklaringar till utvecklingen. Dels var omsättningstillväxten under både 2015 och 2016 mycket kraftig, dels inverkar det försämrade ROT-avdraget negativt på hushållens vilja att renovera och bygga om. Man ser även en inbromsning när det gäller ökningstakten för nybyggda småhus som en viktig förklaring till byggvaruförsäljningens inbromsning. På lite sikt bör även utökade amorteringskrav och den negativa utvecklingen för bostadspriserna inverka negativt på försäljningsvolymerna tror Industrifakta.

Källa Industrifakta AB, Marknadssignaler & Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.