Nyheter

Två tvättmaskiner i en

Två tvättmaskiner i en
Fler och fler smarta produkter som underlättar vardagen släpps på marknaden. Det kan vara allt från styrning av belysning och värme, uppkopplade lås, vitvaror som kan fjärrstyras till fuktmätare och smarta fönster och dörrar. LGs tvättmaskin TWINWash™ är ett exempel på en produkt som har både nya funktioner, ett innovativt utförande och kan styras via en app i telefonen.

LG TWINWash™ visades upp i M3s utställning SmartWorld på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan som ett av många exempel på smarta produkter som underlättar vardagen. Utställningen visade på ett fiktivt uppbyggt hem med produkter som tillsammans skapar ett smart och uppkopplat hem.

Tvättmaskinen LG TWINWash™ består av en huvudtvättmaskin med normal kapacitet och en mindre tvättmaskin LG MiniWash™ som placeras under och kan användas för tvättning av mindre mängder tvätt. Det kan vara allt från speciella kulörer, ömtåliga plagg eller sådana plagg som kräver speciella tvättprogram, t ex träningskläder och underkläder. Huvudtvättmaskin- och minitvättmaskinen säljs separat.

Huvudtvättmaskinen är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare och är utrustad med flera speciella funktioner såsom TrueSteam™ och TurboWash™.
TrueSteam™ ångar tvätten och gör den allergifri, skrynkelfri och mjuk, TurboWash™ ger en minimal tvättiden med hjälp av en kraftfull vattenstråle. Tvättmaskinen är även utrustad med en funktion som gör det möjligt att pausa tvättmaskinen och lägga in mer tvätt om något missats. 

Funktionen 6 Motion DD™ gör att tvätten flyttas i flera riktningar i tvätttrumman som ger extremt rena kläder och en skonsam tvätt. 

Tvättmaskinen är utrustad med en WiFi-koppling gör att användaren kan styra och övervaka tvätten var den än befinner sig via appen SmartThinQ ™ i telefonen. Där går det också att hämta hem och installera nya tvättprogram, övervaka strömförbrukningen och vid eventuella problem felsöka.

LG TWINWash™ finns i två utföranden med tvättkapacitet 1-10,5 kg resp 1-12 kg. Torkkapacitet 1-7 resp 1- 8 kg. LG MiniWash™ har en tvättkapacitet på 2 kg.

Måtten är 600×640×850 mm och vikt 73 resp 76 kg för TWINWash™ och 595×700×365 och 43 kg för MiniWash™.
 
I utställningen M3 SmartWorld visade LG även upp sitt nya ångskåp LG Styler och kylskåpet InstaView Door-in-Door som vi tidigare skrivit om. Ångskåpet kan användas när kläderna behöver en uppfräschning men inte är smutsiga och behöver tvättas. Det kan även användas för att släta ut skrynklor och ta bort dålig luft. Kylskåpet har en knock-on-funktion som gör att när man knackar på en glaspanel två gånger lyser insidan upp och panelen förvandlas till ett fönster. Båda dessa kan liksom tvättmaskinen styras och övervakas via appen SmartThinQ ™.

Skriven av Anna Göth

MiniWash
MiniWash
TWINWash och MiniWash
TWINWash och MiniWash

Nyheter

Swerock lanserar ECO-betong

ECO-Betongen ger mindre klimatpåverkan än traditionell betong, eftersom man ersatt en del av cementen, som står för 90 % av betongens klimatpåverkan, med slagg från stålindustrin.

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Lysande stamskydd

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.