Nyheter

Två tvättmaskiner i en

Två tvättmaskiner i en
Fler och fler smarta produkter som underlättar vardagen släpps på marknaden. Det kan vara allt från styrning av belysning och värme, uppkopplade lås, vitvaror som kan fjärrstyras till fuktmätare och smarta fönster och dörrar. LGs tvättmaskin TWINWash™ är ett exempel på en produkt som har både nya funktioner, ett innovativt utförande och kan styras via en app i telefonen.

LG TWINWash™ visades upp i M3s utställning SmartWorld på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan som ett av många exempel på smarta produkter som underlättar vardagen. Utställningen visade på ett fiktivt uppbyggt hem med produkter som tillsammans skapar ett smart och uppkopplat hem.

Tvättmaskinen LG TWINWash™ består av en huvudtvättmaskin med normal kapacitet och en mindre tvättmaskin LG MiniWash™ som placeras under och kan användas för tvättning av mindre mängder tvätt. Det kan vara allt från speciella kulörer, ömtåliga plagg eller sådana plagg som kräver speciella tvättprogram, t ex träningskläder och underkläder. Huvudtvättmaskin- och minitvättmaskinen säljs separat.

Huvudtvättmaskinen är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare och är utrustad med flera speciella funktioner såsom TrueSteam™ och TurboWash™.
TrueSteam™ ångar tvätten och gör den allergifri, skrynkelfri och mjuk, TurboWash™ ger en minimal tvättiden med hjälp av en kraftfull vattenstråle. Tvättmaskinen är även utrustad med en funktion som gör det möjligt att pausa tvättmaskinen och lägga in mer tvätt om något missats. 

Funktionen 6 Motion DD™ gör att tvätten flyttas i flera riktningar i tvätttrumman som ger extremt rena kläder och en skonsam tvätt. 

Tvättmaskinen är utrustad med en WiFi-koppling gör att användaren kan styra och övervaka tvätten var den än befinner sig via appen SmartThinQ ™ i telefonen. Där går det också att hämta hem och installera nya tvättprogram, övervaka strömförbrukningen och vid eventuella problem felsöka.

LG TWINWash™ finns i två utföranden med tvättkapacitet 1-10,5 kg resp 1-12 kg. Torkkapacitet 1-7 resp 1- 8 kg. LG MiniWash™ har en tvättkapacitet på 2 kg.

Måtten är 600×640×850 mm och vikt 73 resp 76 kg för TWINWash™ och 595×700×365 och 43 kg för MiniWash™.
 
I utställningen M3 SmartWorld visade LG även upp sitt nya ångskåp LG Styler och kylskåpet InstaView Door-in-Door som vi tidigare skrivit om. Ångskåpet kan användas när kläderna behöver en uppfräschning men inte är smutsiga och behöver tvättas. Det kan även användas för att släta ut skrynklor och ta bort dålig luft. Kylskåpet har en knock-on-funktion som gör att när man knackar på en glaspanel två gånger lyser insidan upp och panelen förvandlas till ett fönster. Båda dessa kan liksom tvättmaskinen styras och övervakas via appen SmartThinQ ™.

Skriven av Anna Göth

MiniWash
MiniWash
TWINWash och MiniWash
TWINWash och MiniWash

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.