Nyheter

Två tvättmaskiner i en

Två tvättmaskiner i en
Fler och fler smarta produkter som underlättar vardagen släpps på marknaden. Det kan vara allt från styrning av belysning och värme, uppkopplade lås, vitvaror som kan fjärrstyras till fuktmätare och smarta fönster och dörrar. LGs tvättmaskin TWINWash™ är ett exempel på en produkt som har både nya funktioner, ett innovativt utförande och kan styras via en app i telefonen.

LG TWINWash™ visades upp i M3s utställning SmartWorld på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan som ett av många exempel på smarta produkter som underlättar vardagen. Utställningen visade på ett fiktivt uppbyggt hem med produkter som tillsammans skapar ett smart och uppkopplat hem.

Tvättmaskinen LG TWINWash™ består av en huvudtvättmaskin med normal kapacitet och en mindre tvättmaskin LG MiniWash™ som placeras under och kan användas för tvättning av mindre mängder tvätt. Det kan vara allt från speciella kulörer, ömtåliga plagg eller sådana plagg som kräver speciella tvättprogram, t ex träningskläder och underkläder. Huvudtvättmaskin- och minitvättmaskinen säljs separat.

Huvudtvättmaskinen är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare och är utrustad med flera speciella funktioner såsom TrueSteam™ och TurboWash™.
TrueSteam™ ångar tvätten och gör den allergifri, skrynkelfri och mjuk, TurboWash™ ger en minimal tvättiden med hjälp av en kraftfull vattenstråle. Tvättmaskinen är även utrustad med en funktion som gör det möjligt att pausa tvättmaskinen och lägga in mer tvätt om något missats. 

Funktionen 6 Motion DD™ gör att tvätten flyttas i flera riktningar i tvätttrumman som ger extremt rena kläder och en skonsam tvätt. 

Tvättmaskinen är utrustad med en WiFi-koppling gör att användaren kan styra och övervaka tvätten var den än befinner sig via appen SmartThinQ ™ i telefonen. Där går det också att hämta hem och installera nya tvättprogram, övervaka strömförbrukningen och vid eventuella problem felsöka.

LG TWINWash™ finns i två utföranden med tvättkapacitet 1-10,5 kg resp 1-12 kg. Torkkapacitet 1-7 resp 1- 8 kg. LG MiniWash™ har en tvättkapacitet på 2 kg.

Måtten är 600×640×850 mm och vikt 73 resp 76 kg för TWINWash™ och 595×700×365 och 43 kg för MiniWash™.
 
I utställningen M3 SmartWorld visade LG även upp sitt nya ångskåp LG Styler och kylskåpet InstaView Door-in-Door som vi tidigare skrivit om. Ångskåpet kan användas när kläderna behöver en uppfräschning men inte är smutsiga och behöver tvättas. Det kan även användas för att släta ut skrynklor och ta bort dålig luft. Kylskåpet har en knock-on-funktion som gör att när man knackar på en glaspanel två gånger lyser insidan upp och panelen förvandlas till ett fönster. Båda dessa kan liksom tvättmaskinen styras och övervakas via appen SmartThinQ ™.

Skriven av Anna Göth

MiniWash
MiniWash
TWINWash och MiniWash
TWINWash och MiniWash

Nyheter

Litet uppkopplat vattenpass

Hultafors lanserar ett multifunktionellt och digitalt minivattenpass med Bluetooth som kombinerar funktionerna hos vattenpass, lutningsmätare och vinkelmätare i ett. Det lilla vattenpasset kan placeras i trånga och svåråtkomliga utrymmen där man via en app kan läsa av och lagra mätningen i sin smartphone.

ActiveLights Hybrid belysningsstolpar med rörelsekänsliga solceller

Närvarostyrda belysningsstolpar med solceller

Det svenska företaget Leading Light AB utvecklar och tillverkar soldrivna, närvarostyrda och uppkopplade belysningssystem för hållbara städer. En av produkterna är de närvarostyrda belysningsstolparna ActiveLights Hybrid som till större delen drivs med energi från de integrerade solcellspanelerna och endast växlar över till elnätet vid behov. De behovsstyrda stolparna lyser först när en förbipasserande närmar sig vilket kan spara upp till 80% energi enligt företaget.

Kräftgång i kontorsbyggandet under första halvåret

Enligt NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender bygg, visar kontorsbyggandet ingen tendens att lyfta efter fjolårets nedgång. 2020 minskade de påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringarna med 10 procent och under första halvåret i år visar utfallet nolltillväxt jämfört med samma period 2020.

MX-A utsugsklämma för en dammfri blandning

Dammfri blandning

Cement, murbruk och spackelmassor som blandas med visp i murarhink ger upphov till damm, både när materialet hälls över till hinken och vid blandning. Det finkorniga dammet kan innehålla kvarts med mera som kan leda till ohälsa. Festool erbjuder en enkel liten lösning i form av en utsugsklämma som kopplas till dammsugaren och minskar på dammet och skapar en bättre arbetsmiljö.