Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Tusentals bostäder behöver rivas

Tusentals bostäder behöver rivas
Minskad befolkning i vissa kommuner medför att flera tusen lägenheter behöver rivas, uppger Statens Bostadskreditnämnd.

Enligt Statens Bostadskreditnämnd behöver omkring 100 kommuner riva eller avveckla lägenheter. Därmed kan man nå balans i bostadsbeståndet och få en rimlig vakansgrad. Den viktigaste bakomliggande faktorn på kommunnivå är minskad befolkning.

Rivning ger miljardkostnad
På kort sikt är det cirka 3 600 lägenheter som behöver rivas. På längre sikt är det troligen ytterligare cirka 4 000 lägenheter som är aktuella för avveckling. Kostnaden för dessa åtgärder uppskattas av Statens Bostadskreditnämnd till cirka 1,9 miljarder kronor.

Länk: Industrifakta, Marknadssignaler och prognoser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.