• Nyheter
  • Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Nyheter

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler
Paroc Teknisk Isolering lanserar nu Paroc Firevent Mat, som är nätmattor för utvändig brandisolering av ventilationskanaler.

        
 

Parocs nya nätmattor, Firevent Mat, är tunnare än tidigare mattor och vikten har minskat med upp till 40 procent.

 

Parocs nya typgodkända nätmattor är tunnare och lättare än tidigare brandgodkända mattor. De finns i sju olika tjocklekar som är godkända för att stå emot brand från 15 minuter upp till två timmar.
Mattan är tillverkad av stenull och på ena sidan är den försedd med ett varmförzinkat trådnät. Den finns även i versionerna Comfort, med ett komfortytskikt av tunn nonwovenväv, och Alucoat, som har ytskikt av armerad aluminiumfolie.


Enklare hantering och lägre kostnader

Enligt Paroc innebär de nya mattorna inte bara lättare lyft för dem som brandisolerar. Att mattorna är tunnare gör även att det ska bli enklare att komma åt i trånga utrymmen.
Dessutom påpekar företaget att materialåtgången blir lägre och mindre material behöver köras till byggarbetsplatsen. Detta för i sin tur med sig att transportkostnaderna och påverkan på miljön minskar.

 

Nyheter

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.