Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Nyheter

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler
Paroc Teknisk Isolering lanserar nu Paroc Firevent Mat, som är nätmattor för utvändig brandisolering av ventilationskanaler.

        
 

Parocs nya nätmattor, Firevent Mat, är tunnare än tidigare mattor och vikten har minskat med upp till 40 procent.

 

Parocs nya typgodkända nätmattor är tunnare och lättare än tidigare brandgodkända mattor. De finns i sju olika tjocklekar som är godkända för att stå emot brand från 15 minuter upp till två timmar.
Mattan är tillverkad av stenull och på ena sidan är den försedd med ett varmförzinkat trådnät. Den finns även i versionerna Comfort, med ett komfortytskikt av tunn nonwovenväv, och Alucoat, som har ytskikt av armerad aluminiumfolie.


Enklare hantering och lägre kostnader

Enligt Paroc innebär de nya mattorna inte bara lättare lyft för dem som brandisolerar. Att mattorna är tunnare gör även att det ska bli enklare att komma åt i trånga utrymmen.
Dessutom påpekar företaget att materialåtgången blir lägre och mindre material behöver köras till byggarbetsplatsen. Detta för i sin tur med sig att transportkostnaderna och påverkan på miljön minskar.

 

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.