• Nyheter
  • Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Nyheter

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler

Tunnare brandisolering för ventilationskanaler
2008-10-22
Paroc Teknisk Isolering lanserar nu Paroc Firevent Mat, som är nätmattor för utvändig brandisolering av ventilationskanaler.

        
 

Parocs nya nätmattor, Firevent Mat, är tunnare än tidigare mattor och vikten har minskat med upp till 40 procent.

 

Parocs nya typgodkända nätmattor är tunnare och lättare än tidigare brandgodkända mattor. De finns i sju olika tjocklekar som är godkända för att stå emot brand från 15 minuter upp till två timmar.
Mattan är tillverkad av stenull och på ena sidan är den försedd med ett varmförzinkat trådnät. Den finns även i versionerna Comfort, med ett komfortytskikt av tunn nonwovenväv, och Alucoat, som har ytskikt av armerad aluminiumfolie.


Enklare hantering och lägre kostnader

Enligt Paroc innebär de nya mattorna inte bara lättare lyft för dem som brandisolerar. Att mattorna är tunnare gör även att det ska bli enklare att komma åt i trånga utrymmen.
Dessutom påpekar företaget att materialåtgången blir lägre och mindre material behöver köras till byggarbetsplatsen. Detta för i sin tur med sig att transportkostnaderna och påverkan på miljön minskar.

 

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.