Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Tunnare ångspärr för enklare montering

Nyheter

Tunnare ångspärr för enklare montering

Tunnare ångspärr för enklare montering
Från Paroc kommer en ny luft- och ångspärr som är betydligt tunnare än föregångarna och därför ska vara enklare att montera.

        
 

Parocs nya luft- och ångspärr är bara 0,12 millimeter tjock och ska därför vara bättre för miljön och snabbare att montera.

 

 

 

 

Den nya produkten Paroc XMV ska användas som luft- och ångspärr för väggar, golv och tak i byggnader. Därmed har den samma användningsområden som sina föregångare. Men eftersom folien endast är 0,12 millimeter tjock är den betydligt tunnare och ska därför vara enklare att montera.

Snabbare att sätta upp
Enligt Paroc har den nya folien samma egenskaper som deras tidigare folier, men eftersom den är tunnare och lättare ska det gå snabbare att sätta upp den. Dessutom pekar företaget på att finns miljöfördelar eftersom det går åt mindre material till den nya produkten.

P-märkt
Den nya luft- och ångspärren är P-märkt av Sitac vilket innebär att åldersbeständigheten bedöms vara minst 50 år. Produkten är även testad tillsammans med företagets nya anpassade tejpsortiment, Cold Weather, som är speciellt framtaget för tätning av skarvar och genomföringar i luft- och ångspärren.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.