• Nyheter
  • Tunnare ångspärr för enklare montering

Nyheter

Tunnare ångspärr för enklare montering

Tunnare ångspärr för enklare montering
2009-08-13
Från Paroc kommer en ny luft- och ångspärr som är betydligt tunnare än föregångarna och därför ska vara enklare att montera.

        
 

Parocs nya luft- och ångspärr är bara 0,12 millimeter tjock och ska därför vara bättre för miljön och snabbare att montera.

 

 

 

 

Den nya produkten Paroc XMV ska användas som luft- och ångspärr för väggar, golv och tak i byggnader. Därmed har den samma användningsområden som sina föregångare. Men eftersom folien endast är 0,12 millimeter tjock är den betydligt tunnare och ska därför vara enklare att montera.

Snabbare att sätta upp
Enligt Paroc har den nya folien samma egenskaper som deras tidigare folier, men eftersom den är tunnare och lättare ska det gå snabbare att sätta upp den. Dessutom pekar företaget på att finns miljöfördelar eftersom det går åt mindre material till den nya produkten.

P-märkt
Den nya luft- och ångspärren är P-märkt av Sitac vilket innebär att åldersbeständigheten bedöms vara minst 50 år. Produkten är även testad tillsammans med företagets nya anpassade tejpsortiment, Cold Weather, som är speciellt framtaget för tätning av skarvar och genomföringar i luft- och ångspärren.

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.