• Nyheter
  • Tunnare ångspärr för enklare montering

Nyheter

Tunnare ångspärr för enklare montering

Tunnare ångspärr för enklare montering
Från Paroc kommer en ny luft- och ångspärr som är betydligt tunnare än föregångarna och därför ska vara enklare att montera.

        
 

Parocs nya luft- och ångspärr är bara 0,12 millimeter tjock och ska därför vara bättre för miljön och snabbare att montera.

 

 

 

 

Den nya produkten Paroc XMV ska användas som luft- och ångspärr för väggar, golv och tak i byggnader. Därmed har den samma användningsområden som sina föregångare. Men eftersom folien endast är 0,12 millimeter tjock är den betydligt tunnare och ska därför vara enklare att montera.

Snabbare att sätta upp
Enligt Paroc har den nya folien samma egenskaper som deras tidigare folier, men eftersom den är tunnare och lättare ska det gå snabbare att sätta upp den. Dessutom pekar företaget på att finns miljöfördelar eftersom det går åt mindre material till den nya produkten.

P-märkt
Den nya luft- och ångspärren är P-märkt av Sitac vilket innebär att åldersbeständigheten bedöms vara minst 50 år. Produkten är även testad tillsammans med företagets nya anpassade tejpsortiment, Cold Weather, som är speciellt framtaget för tätning av skarvar och genomföringar i luft- och ångspärren.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.