• Nyheter
  • Tunna handskar med hög skärresistens

Nyheter

Tunna handskar med hög skärresistens

Tunna handskar med hög skärresistens
2022-05-10
Soft Touch AB har introducerat MetalMix™ på den svenska marknaden. En skyddshandske med en fiberkärna av bland annat stål och spandex som ger både hög skärresistens och komfort samtidigt som vikten är låg.

Soft Touch AB är svensk återförsäljare av arbetshandskar från det kinesiska varumärket Hanvo® Bestgrip. Forskning och utveckling av nya material och tekniker för framställning av så funktionella och säkra handskar som möjligt kännetecknar tekniken hos Hanvo® Bestgrip.

MetalMix™ skyddshandske som nu lanseras i Sverige har en stapelfiberkärna av stål som kombineras med en syntetisk skärskyddsfiber, HPPE, varvad med en polyester- och spandexblandning. Genom att kombinera dessa material får handsken en mjukhet och elasticitet med ett mycket högt skärmotstånd.

Traditionellt brukar långa filamentfibrer användas för tillverkning av arbetshandskar, medan stapelfibrer är korta fiberkedjor som länkas ihop när tråden spinns vilket ger en mjuk och mer elastisk slutprodukt. Tekniken ger också en luftigare struktur och reducerad vikt på 10-20% jämfört med handskar av filamentfibrer.

MetalMix™ har även en extra tjock gummibeläggning som tack vare stapelfibrerna tränger djupare in i handsken och ger högre nötningsbeständighet och längre livslängd.  

Artikeln skriven av Jenny Öhlund

Stapelfiberkärnan av stål varvad med HPPE, polyester och spandex.
Stapelfiberkärnan av stål varvad med HPPE, polyester och spandex.

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.