Nyheter

Tunn rumstermostat med display

Tunn rumstermostat med display
Thermotech utökar sitt sortiment av trådlösa rumstermostater för golvvärme med en ny serie. Serie XD har en tunn och diskret design och en display som kan anpassas till att antingen lysa, dimras eller vara helt släckt.

XD Rumstermostat finns i två olika utföranden, XD A som har lufttemperaturgivare och XD AF som även kan anslutas till en golvgivare. Kan användas vid både nybyggnation och renovering.

När displayen är aktiverad visas aktuell temperatur och med touchknappar upp och ner kan temperaturen ökas eller minskas. Displayen kan anpassas och antingen lysa, vara dimrad eller släckas helt. Vid användning i offentliga miljöer finns även möjlighet att låsa displayen.

Termostaten kan fjärrstyras med en ECO-funktion för tillfällig ändring av temperaturen t ex i fritidshus och liknande.

XD AF har dessutom en funktion för frostskyddsläge och klarar ställdon från alla fabrikat av både typen NC och NO. När golvgivaren är inkopplad kan den styra golvyttemperaturen och min- respektive max-temperatur kan ställas in.

Kulören är samma vita som på vanliga apparatserier, RAL 9003 (Signal White).

Bredd: 82 mm. Höjd: 82 mm. Djup: 16 mm.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.