Nyheter

Tunn matta minskar stegljudet

Tunn matta minskar stegljudet
2011-10-06
En tunn stegljudsmatta från Weber ska tillsammans med ett skikt avjämningsmassa ge betydligt lägre stegljudsnivå.

    
 

Floor 4955 är en tunn stegljudsreducerande matta för användning vid både nybyggnad och renovering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floor 4955 är en tunn matta som kan användas för stegljudsreducering av bostäder, kontor och trapphus, både vid nybyggnad och renovering.

Den tre millimeter tjocka ljudmattan kan tillsammans med 25 millimeter avjämningsmassa skapa en plan yta som är redo för golvläggning. Enligt leverantören ska konstruktionen ge en stegljudreduktion på 19 decibel. Genom låg kompression uppges den även behålla sina egenskaper över tiden.

Glasull och plastfolie

Stegljudsmattan har en kärna av glassull som är laminerad med etenfolie på båda sidor. Mattans översida är vit med svart och gult tryck för spårbarhet. För tätning av längsgående skarvar har stegljudsmattan en 55 millimeter bred folieremsa med självhäftande tejp.

Matten är en meter bred och levereras på 30 meter långa rullar som väger 12 kilo.

 

 

 

Nyheter

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.