Nyheter

Tunn matta minskar stegljudet

Tunn matta minskar stegljudet
En tunn stegljudsmatta från Weber ska tillsammans med ett skikt avjämningsmassa ge betydligt lägre stegljudsnivå.

    
 

Floor 4955 är en tunn stegljudsreducerande matta för användning vid både nybyggnad och renovering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floor 4955 är en tunn matta som kan användas för stegljudsreducering av bostäder, kontor och trapphus, både vid nybyggnad och renovering.

Den tre millimeter tjocka ljudmattan kan tillsammans med 25 millimeter avjämningsmassa skapa en plan yta som är redo för golvläggning. Enligt leverantören ska konstruktionen ge en stegljudreduktion på 19 decibel. Genom låg kompression uppges den även behålla sina egenskaper över tiden.

Glasull och plastfolie

Stegljudsmattan har en kärna av glassull som är laminerad med etenfolie på båda sidor. Mattans översida är vit med svart och gult tryck för spårbarhet. För tätning av längsgående skarvar har stegljudsmattan en 55 millimeter bred folieremsa med självhäftande tejp.

Matten är en meter bred och levereras på 30 meter långa rullar som väger 12 kilo.

 

 

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.