Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Trög start för ägarlägenheter

Trög start för ägarlägenheter
Få ansökningar för ägarlägenheter visar på svagt intresse alltsedan boendeformen infördes för ett år sedan.

I Industrifaktas senaste månadsbrev Marknadssignaler & Prognoser kan man utläsa att det enligt Lantmäteriet hittills gjorts 330 ansökningar för ägarlägenheter sedan boendeformen infördes den 1 maj 2009. Av dessa har 17 stycken hittills blivit registrerade. Ansökningarna, kommer från totalt 15 städer i landet.

Oklarheter kring lån och försäkringar
Intresset har hittills varit relativt svagt, men enligt Boverkets Hans-Åke Palmgren kan det ta tid innan det råder större klarhet kring hur säkerhet för lån och försäkringar kan hanteras. Införandet av den nya upplåtelseformen skedde också under en extrem lågkonjunktur, vilket troligen har betydelse.

Större projekt pågår
I Kristianstad pågår det för närvarande ett större nybyggnadsprojekt, som skall innehålla drygt 90 ägarlägenheter.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadssignaler.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.