Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Trender på byggvarumarknaden mot 2014

Nyheter

Trender på byggvarumarknaden mot 2014

Trender på byggvarumarknaden mot 2014
Ökad internationalisering av byggvarumarknaden de närmsta åren är en av de trender som Industrifakta visar på i ny rapport.

Under 2008 omfattade byggvarudistributionen varor för cirka 105 miljarder kronor, exklusive anläggningar. De kommande fem åren väntas distributionen fortsätta att internationaliseras och påverkas av strukturförändringar och ökade krav på kostnadseffektivisering. Det visar Industrifaktas nya klarläggning Byggvarumarknad och byggande 2010–2014.

Inköp direkt från tillverkare
De kommande åren kommer med all säkerhet inköp direkt från tillverkare att öka. Vidare kommer lågprisbygghandeln fortsätta att växa och distributörernas sortimentsutveckling med bland annat egna varumärken att fortsätta.

Tidstyrda leveranser vanligare
Andra trender, som Industrifakta pekar på i sin kartläggning, är att tidsstyrda leveranser blir vanligare även vid renovering och logistiksystemet effektiviseras för minskad klimatbelastning.

Länk: http://www.industrifakta.se/byggmarknadsrapport/

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.