Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Tre serier nya trägolv

Vintage
Tarkett lanserar nu tre nya serier trägolv, där varje kollektion sätter sin prägel på inredningen. De tre serierna låter dig välja mellan klassiskt holländskt rutmönster, plank med antikborstning, eller golv med vintagekänsla.

Atelier Collection
De tre nya serierna, som ingår i Atelier Collection i olika mönster, ytbehandlingar och laseringar. Kollektionen består av gedigna och exklusiva trägolv gjorda av råmaterial från utvalda träd från europeiska skogar. I kollektionen ingår sen tidiagre flera olika typer av trägolv: de breda planken Elegance, rustika Heritage, unika Seasons samt populära Vintage. Årets nyheter är det retro klassiska rutmönstade Noble samt Prestige som är en borstad 3-stav. Vintage har också blivit uppdaterad med två nya hårdvaxoljade trägolv. Resultatet är tre kollektioner med tidlösa golv och tillräckligt slitstarka och praktiska för att passa in i dagens moderna hem. Alla golven läggs med Tarketts låssystem 2-lock.

Noble
Inspirationen till serien Noble går tillbaka till 1600-talet då det holländska rutmönstret sågs i adelns och de förmögna borgerskapets hem. Idag har Tarkett återskapat det klassiska rutmönstret men använt sig av en ny teknik där borstningen riktas i olika vinklar som gör att man kan följa träets riktning även när det är placerat i rutmönster. Behandlingen gör att designen på golvet lyfts fram. Noble är ett klassiskt rutmönstrat trägolv. Den antika borstningen tillsammans med ytbehandlingen förändrar golvets utseende i vinklar och ljusspel. Tjocklek 14 mm, Bredd 192 mm, Slitskikt 3,5 mm.

Prestige
Serien Prestige består av plankgolv med en vacker antikborstning. Ytan ser ut att vara märkt av sol, sand och vind och påminner om en vädersliten gammal träbänk. Behandlingen ger golven ett vackert, mjukt och samtidigt rustikt intryck. Prestige är ett hårdvaxoljat 3-stavs golv. Tjocklek 14 mm, Bredd 194 mm, Slitskikt 3,5 mm. Kan användas med golvvärme.

Vintage
Vintageserien är golv med vacker patina. Dessa plankgolv har naturliga sågmärken eller intrycksmärken för att skapa den rätta rustika vintagekänslan. Ytan har sedan behandlats med hårdvaxolja som tränger ner i träet och gör golvet hållbart. Nytt och gammalt på samma gång. Tjocklek 14 mm, Bredd 162/190 mm, Slitskikt 3,5 mm. Kan användas med golvvärme.

Skriven av Harald HolmPrestige Oak White Sand
Prestige Oak White Sand
Noble Oak Wasa
Noble Oak Wasa
Vintage Barn Oak Praline
Vintage Barn Oak Praline

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.