• Nyheter
  • Trähus är miljövänligt enligt hushållen

Nyheter

Trähus är miljövänligt enligt hushållen

Trähus är miljövänligt enligt hushållen
Hushållen anser att trähus är bättre för miljön, jämfört med motsvarande hus av sten eller tegel, enligt en ny undersökning av Industrifakta.

I en färsk undersökning gjord av Industrifakta om boendevärderingar visar det sig att hushåll generellt verkar anse att en trävilla är bättre för miljön än en villa byggd i sten eller tegel. Ur miljösynpunkt får småhus byggda med trästomme och ytskikt av puts ett lågt värde.

Storstad och glesbygd värderar olika
Resultatet bygger på 1 000 intervjuer med hushåll i november månad. Rapporten visar också på skillnader mellan hushåll i storstäder och i glesbygd när det gäller hur man värderar trä- respektive stenhus. Detta tyder på att det bör finnas stora inslag av traditionellt tänkande bland hushållen eftersom personer i glesbygd värderar trähus högre ur miljösynpunkt.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/boendevarderingar_2008.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.