Nyheter

Träfönster med lågt U-värde

Träfönster med lågt U-värde
Fönsterleverantören Ekstrands lanserar träfönstret Energy Concept 90 som är konstruerat för att vara extra energieffektivt.

 
 

Ekstrands nya träfönster Energy Concept 90 har ett U-värde på 0,79 W/m2K.

Ekstrands nya träfönster är konstruerat med extra kraftig karm och har dessutom försetts med trippla tätningslister. Det ger fönstret ett U-värde på 0,79 W/m2K. Därmed placerar det sig i den mest energieffektiva energiklassen A, där övre gränsen går vid 0,9 W/m2 K.

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.