Nyheter

Träfönster med lågt U-värde

Träfönster med lågt U-värde
Fönsterleverantören Ekstrands lanserar träfönstret Energy Concept 90 som är konstruerat för att vara extra energieffektivt.

 
 

Ekstrands nya träfönster Energy Concept 90 har ett U-värde på 0,79 W/m2K.

Ekstrands nya träfönster är konstruerat med extra kraftig karm och har dessutom försetts med trippla tätningslister. Det ger fönstret ett U-värde på 0,79 W/m2K. Därmed placerar det sig i den mest energieffektiva energiklassen A, där övre gränsen går vid 0,9 W/m2 K.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.