• Nyheter
  • Trådlös mätare bevakar elanvändningen

Nyheter

Trådlös mätare bevakar elanvändningen

Trådlös mätare bevakar elanvändningen
2009-10-13
Med elkostnadsmätaren Powerconcern går det att bevaka både elanvändningen och den faktiska kostnaden i realtid.

     
 

Powerconcern är en trådlös elkostnadsmätare som visar hur stor elanvändningen är och hur mycket det kostar. Visningen kan vara i realtid eller för ett valt tidsintervall.

 

 

 

 

  

 

 

Med den nya elkostnadsmätaren ska det bli enklare att ha kontroll över elkonsumtionen i en fastighet eller ett hushåll. Mätaren visar nämligen elanvändningen, och kostnaden för den, i realtid. Men dessutom lagras alla värden och kan valfritt presenteras per timme, dygn, månad eller år. Utöver det finns även en funktion som gör det möjligt att se en enskild användares del av den totala elanvändningen i fastigheten.

Kommunicerar trådlöst

Produkten består av en presentationsenhet och en mätenhet som kommunicerar trådlöst med varandra. Båda enheterna är batteridrivna och installationen kräver varken kabeldragning eller behörig elektriker. Mätenhetens sensor placeras i elskåpet, där den fästs över elmätarens blinkade lysdiod. Presentationsenheten kan monteras på en valfri plats där man vill göra avläsningarna. För att navigera mellan olika funktioner finns en liten styrspak, som fungerar på liknade sätt som på mobiltelefoner.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.