Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget

Nyheter

Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget

Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget
2008-11-13
Key Innovations AB lanserar ett system för larmöverföring som inte kräver programmering eller kabeldragning.

       
 

Key Innovations ATU är en larmöverförings- och fjärrstyrningsenhet som överför och vidarebefordrar larmsignaler och identiteter trådlöst till alla typer av larmsystem.

 

Key Innovations ATU är en larmöverförings- och fjärrstyrningsenhet som enligt leverantören är en helt ny produkt på säkerhetsmarknaden. Speciellt för enheten är att den kan anslutas till alla typer av detektorer, larmcentraler och övervakningssystem. Den överför och vidarebefordrar larmsignaler och identiteter trådlöst till andra enheter och där visar i klartext från vilken enhet larmet kommer. Enligt företaget krävs inte heller någon komplicerad programmering eller dyrbar installation och kabeldragning. I stället ska enheterna hitta varandra automatiskt.


Vidarebefordrar larm till olika platser

Genom att koppla enheternas ingång till befintliga larmcentraler eller detektorer kan larm vidarebefordras till olika platser. Enheternas utgång kan kopplas till videoövervakningssystem eller externa sirener och kan på så sätt skapa en distribuerad övervakning utan kabeldragning.

Skyddar byggarbetsplatsen
Det finns många användningsområden för larmöverförningsenheten. På en byggarbetsplats kan den, exempelvis, användas för att:
– skapa larmsystem mellan bodar och containrar
– larma olika objekt (vitvaror, inredning med mera)
– automatiskt starta sirener på annan plats än ursprungslarmet
– automatiskt starta distribuerad videoinspelning.

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.