• Nyheter
  • Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget

Nyheter

Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget

Trådlös larmöverföringsenhet skyddar bygget
2008-11-13
Key Innovations AB lanserar ett system för larmöverföring som inte kräver programmering eller kabeldragning.

       
 

Key Innovations ATU är en larmöverförings- och fjärrstyrningsenhet som överför och vidarebefordrar larmsignaler och identiteter trådlöst till alla typer av larmsystem.

 

Key Innovations ATU är en larmöverförings- och fjärrstyrningsenhet som enligt leverantören är en helt ny produkt på säkerhetsmarknaden. Speciellt för enheten är att den kan anslutas till alla typer av detektorer, larmcentraler och övervakningssystem. Den överför och vidarebefordrar larmsignaler och identiteter trådlöst till andra enheter och där visar i klartext från vilken enhet larmet kommer. Enligt företaget krävs inte heller någon komplicerad programmering eller dyrbar installation och kabeldragning. I stället ska enheterna hitta varandra automatiskt.


Vidarebefordrar larm till olika platser

Genom att koppla enheternas ingång till befintliga larmcentraler eller detektorer kan larm vidarebefordras till olika platser. Enheternas utgång kan kopplas till videoövervakningssystem eller externa sirener och kan på så sätt skapa en distribuerad övervakning utan kabeldragning.

Skyddar byggarbetsplatsen
Det finns många användningsområden för larmöverförningsenheten. På en byggarbetsplats kan den, exempelvis, användas för att:
– skapa larmsystem mellan bodar och containrar
– larma olika objekt (vitvaror, inredning med mera)
– automatiskt starta sirener på annan plats än ursprungslarmet
– automatiskt starta distribuerad videoinspelning.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.