Nyheter

Torrt vattenlås hindrar lukt

Torrt vattenlås hindrar lukt
Wavin lanserar det torra vattenlåset Hep VO, som med hjälp av ett membran ska förhindra lukt att tränga upp från avloppssystemet.

 

Det torra vattenlåset Hep VO spar utrymme genom den raka utformningen. Med hjälp av ett tätslutande membran ska lukt hindras från att tränga upp från avloppet.

 

 

Ett traditionellt vattenlås fungerar genom att stillastående vatten i en rörböj hindrar avloppslukten att komma vidare. Men det torra vattenlåset arbetar istället med ett tätslutande membran. Det fungerar som en ventil som öppnas under tryck från vatten som spolas ned. Därefter sluts membranet och bildar en lufttät försegling. Genom membranet kan det torra vattenlåset konstrueras utan det traditionella vattenlåsets böj. Därmed kan man spara utrymme. Enligt leverantören fungerar produkten även som en luftningsventil om det uppkommer undertryck i avloppssystemet.

Monteras i valfri vinkel

Det torra vattenlåset kan monteras i alla vinklar från vertikalt till horisontellt. Men för att fungera optimalt, och för att vatten inte ska bli liggande i låset, bör det ändå ha minst 10 graders lutning. För att åstadkomma olika vinklar på låset finns ett antal adaptrar som är specialdesignade för att leda vattnet i låset.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.