Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Torrt vattenlås hindrar lukt

Torrt vattenlås hindrar lukt
Wavin lanserar det torra vattenlåset Hep VO, som med hjälp av ett membran ska förhindra lukt att tränga upp från avloppssystemet.

 

Det torra vattenlåset Hep VO spar utrymme genom den raka utformningen. Med hjälp av ett tätslutande membran ska lukt hindras från att tränga upp från avloppet.

 

 

Ett traditionellt vattenlås fungerar genom att stillastående vatten i en rörböj hindrar avloppslukten att komma vidare. Men det torra vattenlåset arbetar istället med ett tätslutande membran. Det fungerar som en ventil som öppnas under tryck från vatten som spolas ned. Därefter sluts membranet och bildar en lufttät försegling. Genom membranet kan det torra vattenlåset konstrueras utan det traditionella vattenlåsets böj. Därmed kan man spara utrymme. Enligt leverantören fungerar produkten även som en luftningsventil om det uppkommer undertryck i avloppssystemet.

Monteras i valfri vinkel

Det torra vattenlåset kan monteras i alla vinklar från vertikalt till horisontellt. Men för att fungera optimalt, och för att vatten inte ska bli liggande i låset, bör det ändå ha minst 10 graders lutning. För att åstadkomma olika vinklar på låset finns ett antal adaptrar som är specialdesignade för att leda vattnet i låset.

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.