Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Nyheter

Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Mistral torkpanel för tolv par stövlar, skor, handskar
Stöveltorken Mistral från Gentus AB hjälper personal inom exempelvis livsmedelsindustrin, bygg- och anläggningsindustrin, räddningstjänsten, skogs- och lantbruk att slippa sätta på sig ett par fuktiga stövlar, skor, kängor eller handskar i början av arbetsdagen.

Mistral är ett system väggmonterade torkpaneler med el- eller vattenvärmda krokar på vilka man trär de fuktiga skodonen. Värmekabeln i krokarna höjer långsamt temperaturen på insidan av skodonet samtidigt som en fläkt varsamt blåser ut en luftström ur munstycket och ventilerar bort den fuktiga luften. Eftersom torkprocessen är så skonsam så kan de flesta skomaterial användas som t ex gummi, läder, Goretex och plast.

Panelerna finns för 2, 4, 5, 10, 12, 15 och 20 par skor/stövlar. För att användas som handsktork behövs en separat adapter.

Torktiden är beräknad till 2-4 timmar vid rumstemperatur men kan ställas in till önskad tid med panelens två timers, en 24-timmars repeat-timer och en timer för 0-6 timmars drift.

För industrier med speciella hygienkrav kan Mistral-panelerna förses med en UV-enhet som desinficerar insidan av stöveln.

Uteffekt: 65-440 W
Material: rostfritt stål, borstat
Kapslingsklass: IPX4 
Spänning: 230 V, stickkontakt 

CE-märkt 
2 års garanti

Skriven av Helena Bengtsson

Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.