• Nyheter
  • Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Nyheter

Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Mistral torkpanel för tolv par stövlar, skor, handskar
Stöveltorken Mistral från Gentus AB hjälper personal inom exempelvis livsmedelsindustrin, bygg- och anläggningsindustrin, räddningstjänsten, skogs- och lantbruk att slippa sätta på sig ett par fuktiga stövlar, skor, kängor eller handskar i början av arbetsdagen.

Mistral är ett system väggmonterade torkpaneler med el- eller vattenvärmda krokar på vilka man trär de fuktiga skodonen. Värmekabeln i krokarna höjer långsamt temperaturen på insidan av skodonet samtidigt som en fläkt varsamt blåser ut en luftström ur munstycket och ventilerar bort den fuktiga luften. Eftersom torkprocessen är så skonsam så kan de flesta skomaterial användas som t ex gummi, läder, Goretex och plast.

Panelerna finns för 2, 4, 5, 10, 12, 15 och 20 par skor/stövlar. För att användas som handsktork behövs en separat adapter.

Torktiden är beräknad till 2-4 timmar vid rumstemperatur men kan ställas in till önskad tid med panelens två timers, en 24-timmars repeat-timer och en timer för 0-6 timmars drift.

För industrier med speciella hygienkrav kan Mistral-panelerna förses med en UV-enhet som desinficerar insidan av stöveln.

Uteffekt: 65-440 W
Material: rostfritt stål, borstat
Kapslingsklass: IPX4 
Spänning: 230 V, stickkontakt 

CE-märkt 
2 års garanti

Skriven av Helena Bengtsson

Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.