• Nyheter
  • Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Nyheter

Torkpaneler för fuktiga stövlar och skor

Mistral torkpanel för tolv par stövlar, skor, handskar
Stöveltorken Mistral från Gentus AB hjälper personal inom exempelvis livsmedelsindustrin, bygg- och anläggningsindustrin, räddningstjänsten, skogs- och lantbruk att slippa sätta på sig ett par fuktiga stövlar, skor, kängor eller handskar i början av arbetsdagen.

Mistral är ett system väggmonterade torkpaneler med el- eller vattenvärmda krokar på vilka man trär de fuktiga skodonen. Värmekabeln i krokarna höjer långsamt temperaturen på insidan av skodonet samtidigt som en fläkt varsamt blåser ut en luftström ur munstycket och ventilerar bort den fuktiga luften. Eftersom torkprocessen är så skonsam så kan de flesta skomaterial användas som t ex gummi, läder, Goretex och plast.

Panelerna finns för 2, 4, 5, 10, 12, 15 och 20 par skor/stövlar. För att användas som handsktork behövs en separat adapter.

Torktiden är beräknad till 2-4 timmar vid rumstemperatur men kan ställas in till önskad tid med panelens två timers, en 24-timmars repeat-timer och en timer för 0-6 timmars drift.

För industrier med speciella hygienkrav kan Mistral-panelerna förses med en UV-enhet som desinficerar insidan av stöveln.

Uteffekt: 65-440 W
Material: rostfritt stål, borstat
Kapslingsklass: IPX4 
Spänning: 230 V, stickkontakt 

CE-märkt 
2 års garanti

Skriven av Helena Bengtsson

Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpaneler för tio par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för fyra par skor/stövlar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar
Mistral torkpanel för tjugo par stövlar, skor, handskar

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.