Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten
2020-11-23
Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

Genom att förenkla de annars ganska så svåra inredningsvalen har Toniton gjort ett omsorgsfullt arbete med att ta fram sex olika färgpaletter som går att kombinera och matchas i oändlighet - Toniton Colours är kulörer i Blå, Creme, Peach, Grå, Grön och Gul.

Med dessa kulörer matchar kakel och klinker med blandare, duschar och duschglas. Väggfärgen går ihop med bänkskivor, skåpsluckor, lampor, beslag och så vidare. Vissa produkter designar och producerar Toniton själva medan andra utvecklas i samarbete med utvalda designers och producenter.

I ett av dessa samarbeten medverkar Kakelspecialisten med kakel och klinker i mönstermix samt en färgavstämd uppsättning fog för användning i badrum, kök och tvättstuga. Kaklet Combine Vertical tillverkas i Fiorano, Italien och finns i storlek 50x250 mm. Klinkerplattorna Combine floor tiles i storlek 200x200 mm innehåller en grundplatta i grått, en platta med två vita ränder och en med rand i kulör. Plattorna levereras mixade i kartongen. Den matchande fogen finns förutom i accentfärgerna även i en djupgrå kulör.

Snart kommer även tvättställsblandare, köksblandare, duschglas, badrumsbelysning och beslag att finnas i Kakelspecialistens sortiment - allt i Toniton Colours.

Toniton är grundat av Tekla Severin kolorist och inredningsdesigner, Sander Aarts finsnickare och produktutvecklare och Sebastian Storm med reklambakgrund. Konceptet har också en hållbarhetsaspekt, det ska passa till befintlig inredning och naturmaterial som trä. Du ska kunna inreda med deras kakel och klinker nu och komplettera med andra produkter ur Tonitons sortiment flera år senare.


Skriven av Jenny Öhlund

Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.