Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten
2020-11-23
Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

Genom att förenkla de annars ganska så svåra inredningsvalen har Toniton gjort ett omsorgsfullt arbete med att ta fram sex olika färgpaletter som går att kombinera och matchas i oändlighet - Toniton Colours är kulörer i Blå, Creme, Peach, Grå, Grön och Gul.

Med dessa kulörer matchar kakel och klinker med blandare, duschar och duschglas. Väggfärgen går ihop med bänkskivor, skåpsluckor, lampor, beslag och så vidare. Vissa produkter designar och producerar Toniton själva medan andra utvecklas i samarbete med utvalda designers och producenter.

I ett av dessa samarbeten medverkar Kakelspecialisten med kakel och klinker i mönstermix samt en färgavstämd uppsättning fog för användning i badrum, kök och tvättstuga. Kaklet Combine Vertical tillverkas i Fiorano, Italien och finns i storlek 50x250 mm. Klinkerplattorna Combine floor tiles i storlek 200x200 mm innehåller en grundplatta i grått, en platta med två vita ränder och en med rand i kulör. Plattorna levereras mixade i kartongen. Den matchande fogen finns förutom i accentfärgerna även i en djupgrå kulör.

Snart kommer även tvättställsblandare, köksblandare, duschglas, badrumsbelysning och beslag att finnas i Kakelspecialistens sortiment - allt i Toniton Colours.

Toniton är grundat av Tekla Severin kolorist och inredningsdesigner, Sander Aarts finsnickare och produktutvecklare och Sebastian Storm med reklambakgrund. Konceptet har också en hållbarhetsaspekt, det ska passa till befintlig inredning och naturmaterial som trä. Du ska kunna inreda med deras kakel och klinker nu och komplettera med andra produkter ur Tonitons sortiment flera år senare.


Skriven av Jenny Öhlund

Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel
Toniton x Kakelspecialisten
Toniton x Kakelspecialisten

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.