Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten
2020-11-23
Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

Genom att förenkla de annars ganska så svåra inredningsvalen har Toniton gjort ett omsorgsfullt arbete med att ta fram sex olika färgpaletter som går att kombinera och matchas i oändlighet - Toniton Colours är kulörer i Blå, Creme, Peach, Grå, Grön och Gul.

Med dessa kulörer matchar kakel och klinker med blandare, duschar och duschglas. Väggfärgen går ihop med bänkskivor, skåpsluckor, lampor, beslag och så vidare. Vissa produkter designar och producerar Toniton själva medan andra utvecklas i samarbete med utvalda designers och producenter.

I ett av dessa samarbeten medverkar Kakelspecialisten med kakel och klinker i mönstermix samt en färgavstämd uppsättning fog för användning i badrum, kök och tvättstuga. Kaklet Combine Vertical tillverkas i Fiorano, Italien och finns i storlek 50x250 mm. Klinkerplattorna Combine floor tiles i storlek 200x200 mm innehåller en grundplatta i grått, en platta med två vita ränder och en med rand i kulör. Plattorna levereras mixade i kartongen. Den matchande fogen finns förutom i accentfärgerna även i en djupgrå kulör.

Snart kommer även tvättställsblandare, köksblandare, duschglas, badrumsbelysning och beslag att finnas i Kakelspecialistens sortiment - allt i Toniton Colours.

Toniton är grundat av Tekla Severin kolorist och inredningsdesigner, Sander Aarts finsnickare och produktutvecklare och Sebastian Storm med reklambakgrund. Konceptet har också en hållbarhetsaspekt, det ska passa till befintlig inredning och naturmaterial som trä. Du ska kunna inreda med deras kakel och klinker nu och komplettera med andra produkter ur Tonitons sortiment flera år senare.


Skriven av Jenny Öhlund

Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine grout Deep grey fogmassa
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine floor tile Peache klinker
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel
Toniton x Kakelspecialisten Combine Vertical Blue kakel

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.