Nyheter

Tom Tom håller koll på bilarna

Tom Tom håller koll på bilarna
Med det webbaserade systemet Tom Tom Work ska det vara enkelt att hålla kontakten med alla företagets bilar och se deras position i realtid.

 
 

Webbaserade Tom Tom Work är ett system som ska underlätta kommunikation, navigation och trafikledning för företagets bilar. Systemet uppges vara enkelt att sätta i drift och hantera.

Tom Tom Work är ett så kallat Fleet Management System som hanterar navigation, kommunikation och trafikledning för företagets bilar. Enligt Andrej Setina, hos den svenske leverantören Malux, har systemet stora fördelar genom sin enkelhet.
– Systemet är en webbaserad "Out of the box"-lösning. Det vill säga att det är bara att ta upp det ur kartongen, montera navigatorn i bilen, logga in på webben och sedan är det driftsatt, säger han.
All kommunikation mellan kontoret och bilarna går via det webbaserade programmet Tom Tom Webfleet. Därmed ska inga komplicerade och dyra IT-lösningar vara nödvändiga.

Spårar bilar i realtid

Med systemet kan man spåra alla företagets bilar. Det innebär att man kan se i realtid precis var de för tillfället befinner sig. Men bilarna kan även spåras bakåt i tiden och därför kan man också se var de varit tidigare.
För att kommunicera mellan kontor och bil finns möjlighet att sända meddelanden, antingen i fritext eller som är fördefinierade. Bland övriga funktioner finns körjournaler som kan delas upp mellan privat- och tjänstekörning. Det går även att lämna information om kundbesök och göra arbetstidsrapporter.

Anpassat även för mindre företag

Systemet är utvecklat för att kunna användas av såväl stora som små företag.
– Av de företag som har systemet i övriga Europa, har snittanvändaren tio bilar. Men samtidigt används det av företag som har upp till 3 500 bilar, säger Andrej Setina.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.