• Nyheter
  • Tolv ledare ger flexibelt skensystem

Nyheter

Tolv ledare ger flexibelt skensystem

Tolv ledare ger flexibelt skensystem
2010-06-16
Fagerhult lanserar ett nytt belysningssystem med en kontaktskena som har hela tolv ledare. Därmed klarar det såväl belysning som styrsystem och nödljus.

       
 
 

Med tolv ledare ska Fagerhults nya skensystem Itrack ge både flexibilitet och stort utrymme för belysning, styrning och nödljus. Här ett tvärsnitt och med armaturen Kite.

 

 

 

 

 

Itrack är ett belysningssystem som är baserat på en kontaktskena med tolv ledare. Därmed ska man komma ifrån de begränsningar i kapacitet som skenor med färre ledare har. I stället är det möjligt att i en och samma skena koppla på armaturer, styrsystem med dagsljus- och närvarosensorer samt nödljusbelysning.
– Med så många ledare får man ett mycket flexibelt system som ger stort utrymme för olika lösningar. Man kan exempelvis ha ett styrsystem som är inkopplat från början och på så vis undvika en massa komplicerad kabeldragning, säger Ulrika Calzon, som är produktchef på Fagerhult Belysning AB.

Omgrupperar belysningen digitalt

Systemet är kompatibelt med de vanligaste styrsystemen på marknaden, men det är optimerat mot Dali. Det är ett styrsystem som tillsammans med Itrack tillåter enkel omgruppering av armaturer på digital väg.
– Tack vare systemets flexibilitet blir det enkelt att göra ändringar och anpassningar till nya belysningsbehov, säger Ulrika Calzon.

Flera armaturer finns

Till skensystemet finns ett brett sortiment av armaturer som är avsedda för olika typer av ljussättning. Dessutom har skenan ledare som är öppna och som därför gör det möjligt att montera vanliga standardspotlighter. Skensystemet kan monteras till valfria former med X-, T-, L-kopplingar, raka kopplingar och en flexkoppling som kan ge en mjuk böj.
Montering kan göras mot tak eller nedpendlad med vajer.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.