Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

Toalettmöbler av återvunnen papp
2022-08-19
Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Stommen i kommoden är tillverkad av kompositmaterialet PaperStone® vilket består av 100 % certifierat returpapper och återvunnen kartong. Materialet är ekologiskt, mycket slittåligt och 100% vattenavvisande. Kommoden finns med två lådor eller ett skåp med dubbeldörrar.

En fristående Mix&Match kommod kan kompletteras med handfatet Unit80 som är tillverkat av materialet Woodio®, en kombination av massivt trä och harts som är 100 % vattentåliga.

För placering av flera kommoder i rad kan en komplettering göras av en måttanpassad och fogfri massiv handfatsbänkskiva i kompositmaterialet Durat. Materialet är tillverkad av återvunnen plast och står emot hårt slitage, kemikalier och fukt. Materialet är 100% återvinningsbart och ytan kan slipas lätt för att återfå fräschören.

“På Novosan skapar vi förstklassiga toaupplevelser som förändrar folks uppfattning om offentliga toaletter och ökar uppskattningen av dem. Vid planeringen och uppbyggnaden satsar vi i ännu högre grad på lösningar som sparar vatten och energi och som är skonsamma mot naturen, utan att glömma designen – Mix&Match har utvecklats för just dessa ändamål.”
Sanna Lahtivesi, projektförsäljare, Novosan Oy/Ab.

Samtliga toalettmöbler finns i fem olika kulörer per produkt.

Kommod Mix&Match av kompositmaterialet PaperStone®
Kommod Mix&Match av kompositmaterialet PaperStone®
Handfatet Unit80 av materialet Woodio®
Handfatet Unit80 av materialet Woodio®
Massiv handfatsbänkskiva i kompositmaterialet Durat
Massiv handfatsbänkskiva i kompositmaterialet Durat

Nyheter

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

Braskaminen för den digitala eran

2022-09-23
Braskaminer

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Uppkopplad radiatortermostat kan sänka elräkningen

Schneider Electric utökar sitt smarta hemsystem Wiser med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element. Via Wiser by SE-appen kan man schemalägga sin uppvärmning samt styra värmen rum för rum och därigenom effektivisera energiförbrukningen i hemmet med upp till 19 procent.

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand

Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Sila Dammkåpa leder dammet in i luftrenaren

Leder dammet in i luftrenaren

Sila AB designar, tillverkar och säljer luftrenare för bygg- och saneringsbranschen och har nu skapat Dammkåpa, ett tillbehör som på ett enkelt sätt leder dammet vid mixning av torrbruk in i luftrenaren och förhindrar onödig dammspridning på byggarbetsplatsen.