• Nyheter
  • Tillväxten i underhållsvolymen väntas bromsa in

Nyheter

Tillväxten i underhållsvolymen väntas bromsa in

2022 förväntas underhållet av bl a bostäder och Gör-Det-Själv-marknaden att dämpas
NAVET Analytics beräknar att den totala underhållsvolymen under 2020 ökade med närmare 3 procent till knappt 266 miljarder kronor. Prognosen för 2021 visar en tillväxt på samma nivå. 2022 dämpas tillväxten till 1 procent och 2023 förväntas en oförändrad volym.

I den samlade volymen byggnads-underhåll ingår bostäder och GDS (Gör-Det-Själv) med drygt 60 procent, privata och offentliga lokaler med ca 20 procent och infrastruktur med knappt 20 procent. Särskilt drivande för underhållets tillväxt i år är gds-marknaden, offentlig sektor och underhåll av flerbostadshus. På längre sikt ser planerna inom anläggningssektorn positiva ut.

I underhållsplanen för 2021-2024 beskriver Trafikverket ett ökat underhållsbehov för både vägar och järnvägar. I regeringens infrastrukturproposition för nästa planperiod (2022–2033) aviseras ökade medel till drift och underhåll. 

Källa: NAVET Analytics

Trafikverket beskriver ett ökat underhållsbehov för både vägar och järnvägar 2021-2024
Trafikverket beskriver ett ökat underhållsbehov för både vägar och järnvägar 2021-2024
NAVET Analytics redaktion
NAVET Analytics redaktion

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!