• Nyheter
  • Tillväxten för byggnadsunderhåll bromsar in

Nyheter

Tillväxten för byggnadsunderhåll bromsar in

Tillväxten för byggnadsunderhåll bromsar in
En dominerande andel av den totala byggmaterialvolymen är kopplad till löpande byggnadsunderhåll.

Industrifakta beräknar att det samlade marknadsvärdet för byggnadsunderhåll inklusive arbete i år kommer att uppgå till närmare 215 miljarder kronor. Detta skulle innebära en ökning med ca 3 procent jämfört med 2014. Volymen kan jämföras med det totala värdet av ny- och ombyggnadsinvesteringar i bostäder och lokaler, som Industrifakta bedömer kommer att hamna kring 200 miljarder kronor i år.

Ökningstakten för byggnadsunderhåll väntas bromsa in till drygt 1 procent per år 2016-2017, bl a på grund av kapacitetsbrist när husbyggandet stiger samt ett kärvt läge för de offentliga finanserna. Bostadsunderhållet beräknas få en starkare tillväxt jämfört med underhåll av lokaler de närmaste två åren, enligt Industrifaktas fördjupade konjunkturbevakning av byggnadsunderhåll.

Källa: Industrifakta Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta
.
.

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.