Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Tillväxt under 2018 för den byggrelaterade detaljhandeln

Nyheter

Tillväxt under 2018 för den byggrelaterade detaljhandeln

Tillväxt under 2018 för den byggrelaterade detaljhandeln
Industrifakta presenterar i den senaste månadsindikatorn, Marknadssignaler & prognoser, omsättningssiffrorna för den byggrelaterade detaljhandeln i Sverige.

För hela 2018 har försäljningen ökat med drygt 3 procent jämfört med 2017. Utfallet innebär att omsättningen av järn-, bygg-, färg- och VVS-varor ökar från att ha legat på en oförändrad nivå mellan 2016-2017. Industrifakta, kommenterar att tillväxten inte är speciellt oväntad med tanke på 2017 års kraftigt ökade husbyggnadsinvesteringar där projekten många gånger löper över mer än ett år. En ökad underhållsaktivitet är ytterligare en förklaring till den ökade försäljningen av byggvaror.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.