Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Tillväxt inom skola och vård

Tillväxt inom skola och vård
Andelen nybyggnad av totalt påbörjade offentliga husbyggnadsinvesteringar föll förra året tillbaka till den lägsta nivån sedan 2011. Utvecklingen speglar det ansträngda ekonomiska läget hos många kommuner och landsting.

Detta går att utläsa i Industrifaktas senaste månadsindikatorer ”Marknadssignaler och Prognoser”. En annan slutsats av resultatet i de senaste indikatorerna är att byggandet av skolor och förskolor får allt större utrymme i den samlade byggvolymen av offentliga lokaler. Sedan 2011 har ny- och ombyggnadsvolymen vuxit med närmare 40 procent i fasta priser. Industrifakta räknar med att byggandet av offentliga lokaler kommer att öka med ca 5 procent per år de närmaste tre åren. I år och nästa år väntas nybyggnadsinvesteringarna utvecklas mer positivt än ombyggnadsinvesteringarna och två sektorer som kan få en särskilt stark utveckling den närmaste tiden är vård- och omsorgslokaler och utbildningslokaler.

Källa: Industrifakta, Marknadssignaler och Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.