Nyheter

Tilluftsdon med fasta dysor

Tilluftsdon med fasta dysor
Från Fläkt Woods kommer två nya tilluftsdon med fasta dysor som är utformade för att ge en bra inblandning av rumsluft.

        
 

Fläkt Woods lanserar dysdonen DYKF och DYKS som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer.

Tilluftsdonen DYKF och DYKS är dysluftspridare som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer. Båda är avsedda att monteras i tak och har undertaksanpassade mått. Det som skiljer dem åt är att DYKF har fast spridningsbild och monteras kant i kant med undertaket. DYKS däremot är utrustad med justerbar dysinblåsning som går ner 30 millimeter från undertaket. Något som gör det möjligt att ställa in spridningsbilden.

Låga ljudnivåer
Till donen används en anslutningslåda med ett kombinerat mät- och injusteringsspjäll som uppges ha låg ljudnivå.
Båda donen har gångjärnsfunktion på spridarplåten som gör spjäll och mätslangar lätt åtkomliga. Spridare och anslutningslåda är tillverkade av varmförzinkad och pulverlackerad plåt.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.