Nyheter

Tilluftsdon med fasta dysor

Tilluftsdon med fasta dysor
Från Fläkt Woods kommer två nya tilluftsdon med fasta dysor som är utformade för att ge en bra inblandning av rumsluft.

        
 

Fläkt Woods lanserar dysdonen DYKF och DYKS som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer.

Tilluftsdonen DYKF och DYKS är dysluftspridare som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer. Båda är avsedda att monteras i tak och har undertaksanpassade mått. Det som skiljer dem åt är att DYKF har fast spridningsbild och monteras kant i kant med undertaket. DYKS däremot är utrustad med justerbar dysinblåsning som går ner 30 millimeter från undertaket. Något som gör det möjligt att ställa in spridningsbilden.

Låga ljudnivåer
Till donen används en anslutningslåda med ett kombinerat mät- och injusteringsspjäll som uppges ha låg ljudnivå.
Båda donen har gångjärnsfunktion på spridarplåten som gör spjäll och mätslangar lätt åtkomliga. Spridare och anslutningslåda är tillverkade av varmförzinkad och pulverlackerad plåt.

 

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.