Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Tilluftsdon med fasta dysor

Tilluftsdon med fasta dysor
Från Fläkt Woods kommer två nya tilluftsdon med fasta dysor som är utformade för att ge en bra inblandning av rumsluft.

        
 

Fläkt Woods lanserar dysdonen DYKF och DYKS som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer.

Tilluftsdonen DYKF och DYKS är dysluftspridare som är konstruerade för att klara stora flöden och undertemperaturer. Båda är avsedda att monteras i tak och har undertaksanpassade mått. Det som skiljer dem åt är att DYKF har fast spridningsbild och monteras kant i kant med undertaket. DYKS däremot är utrustad med justerbar dysinblåsning som går ner 30 millimeter från undertaket. Något som gör det möjligt att ställa in spridningsbilden.

Låga ljudnivåer
Till donen används en anslutningslåda med ett kombinerat mät- och injusteringsspjäll som uppges ha låg ljudnivå.
Båda donen har gångjärnsfunktion på spridarplåten som gör spjäll och mätslangar lätt åtkomliga. Spridare och anslutningslåda är tillverkade av varmförzinkad och pulverlackerad plåt.

 

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.