Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Tilltagande osäkerhet på bostadsmarknaden

Nyheter

Tilltagande osäkerhet på bostadsmarknaden

Tilltagande osäkerhet på bostadsmarknaden
Osäkerhet kring ränteutvecklingen kan ge stora svängningar i byggvaruanvändningen och efterfrågan på nybyggda bostäder.

Under de kommande 2–3 åren kan den ROT-relaterade byggvaruefterfrågan väntas fortsätta vara relativt stabil. Men samtidigt ökar osäkerheten på nybyggnadsmarknaden nu snabbt. Orsaken är givetvis de stigande bostadsräntorna, som kan överstiga 5 procent i slutet av 2012 och redan tidigare utlösa fallande bostadspriser.

Växande intresse för hyresrätter
Även om prisfallet skulle bli måttligt, leder en sådan utveckling normalt till stora svängningar i bostadsefterfrågan. Bland annat kan man förutse ett snabbt växande intresse för hyresrätter. Något som förstärks av att en allt större del av bostadsbehoven finns bland de yngsta hushållen med små ekonomiska möjligheter att köpa bostadsrätt eller villa.

Nybyggnad står för en tredjedel
Totalt svarade bostadssektorn för i storleksordningen 40 procent av byggvaruanvändningen vid nybyggnad, ombyggnad och underhåll/reparationer 2010. Av detta kunde ungefär en tredjedel hänföras till nybyggnad.

Källa: Industrifakta, löpande omvärldsanalyser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.