• Nyheter
  • Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Nyheter

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta
Försäljningen i den byggrelaterade detaljhandeln tog fart under oktober månad och totalt sett har omsättningen vuxit med omkring 3,5 procent under årets första tio månader jämfört med samma period förra året.

Detta visar en av Industrifaktas indikatorer i månadsbevakningen Marknadssignaler och Prognoser. Utfallet innebär att ökningstakten har tagit ny fart efter föregående månads nedgång Takten indikerar en ökning på årsbasis, vilket kan jämföras med 2017 då volymen var oförändrad jämfört med 2016.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.