• Nyheter
  • Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Nyheter

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta
Försäljningen i den byggrelaterade detaljhandeln tog fart under oktober månad och totalt sett har omsättningen vuxit med omkring 3,5 procent under årets första tio månader jämfört med samma period förra året.

Detta visar en av Industrifaktas indikatorer i månadsbevakningen Marknadssignaler och Prognoser. Utfallet innebär att ökningstakten har tagit ny fart efter föregående månads nedgång Takten indikerar en ökning på årsbasis, vilket kan jämföras med 2017 då volymen var oförändrad jämfört med 2016.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.