• Nyheter
  • Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Nyheter

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta
Försäljningen i den byggrelaterade detaljhandeln tog fart under oktober månad och totalt sett har omsättningen vuxit med omkring 3,5 procent under årets första tio månader jämfört med samma period förra året.

Detta visar en av Industrifaktas indikatorer i månadsbevakningen Marknadssignaler och Prognoser. Utfallet innebär att ökningstakten har tagit ny fart efter föregående månads nedgång Takten indikerar en ökning på årsbasis, vilket kan jämföras med 2017 då volymen var oförändrad jämfört med 2016.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.