• Nyheter
  • Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Nyheter

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta

Tilltagande ökning i bygghandeln enligt Industrifakta
Försäljningen i den byggrelaterade detaljhandeln tog fart under oktober månad och totalt sett har omsättningen vuxit med omkring 3,5 procent under årets första tio månader jämfört med samma period förra året.

Detta visar en av Industrifaktas indikatorer i månadsbevakningen Marknadssignaler och Prognoser. Utfallet innebär att ökningstakten har tagit ny fart efter föregående månads nedgång Takten indikerar en ökning på årsbasis, vilket kan jämföras med 2017 då volymen var oförändrad jämfört med 2016.

Källa: Industrifakta AB, Marknadssignaler och Prognoser

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Splittrad byggmarknad i norden

Industrifakta räknar med stora skillnader i utvecklingen på den nordiska byggmarknaden, vilket man redogjorde för i 2018 års sista konjunkturrapport för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Ny fukttålig väggskiva

2019-01-11
Spånskivor

Forestia lanserar väggskivan EliteX som är både stark och fukttålig, men en kärna som klassas P7. Den monteras enkelt med sin låsprofil och eftersom ytan är melaminbelagd behövs ingen ytterligare ytbehandling.

Stål med förbättrade svetsegenskaper

Stål med förbättrade svetsegenskaper

SSAB har lanserat ett nytt konstruktionsstål, Strenx® 1100 Plus som är ett varmvalsat, höghållfast stål och utvecklat för att ge ett enastående svetsnings- och bockningsresultat. Stålet ger starkare svetsfogar vilket bidrar till lättare men starkare konstruktioner med ökad prestanda inom exempelvis lyft- och transportsektorerna.

Dränerande marksten

Dränerande marksten

Uni-Ecoloc är en dränerade betongsten från Starka med perkolationsöppningar som hjälper till att dränera ner ytvatten till underliggande lager. Något som kommer att behövas när vi nu ser en ökad nederbördsmängd i Sverige.

Handdukstork med ringlande former

Handdukstork med ringlande former

PLC är en vattenburen handdukstork från Duschbyggarna med en design som sticker ut jämfört med traditionella handdukstorkar. Designen på handdukstorken gör att den passar bra även i andra utrymmen än badrum, t ex i hallar och vardagsrum.