Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Tillfällig dämpning i byggrelaterad handel

Nyheter

Tillfällig dämpning i byggrelaterad handel

Tillfällig dämpning i byggrelaterad handel
I Industrifaktas senaste månadsrapport kan man notera en dämpad utveckling för omsättningen i byggrelaterad detaljhandel under hösten 2007.

Den aktuella minskningen skedde emellertid från en hög nivå och är också troligen av säsongsmässig karaktär. Nivån i slutet av förra året var omkring 3 procent högre jämfört med samma period 2006.

Månadsbevakning av utveckling
I Industrifaktas månadsbevakning Marknadssignaler & prognoser bevakas utvecklingen inom ekonomi, byggande och fastighet. Indikatorer som man kan följa är bl a bygglov, sysselsättning, omsättning i bygghandel och prisutveckling på bostäder.

Länk: Industrifakta AB, konjunkturbevakning

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.