Nyheter

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen
2022-09-19
The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.

Ofta använder sig målare av de pappkartongen tapeterna levereras i och på grund av det lätta materialet ligger kartongen sällan still vid arbetets gång. Kartonglådor skapar även ofta problemet med att sista våden alltid ”flyger” upp i limmet och ger mer jobb med att få på rätt plats och torka av.

Målaren Mikael Mikaelsson har sett till att ta fram en ny produkt för att underlätta målares arbete och har tillsammans med kompisen Anders Larsson utvecklat The Box, en innovativ och användarvänlig lösning för non-woven EasyUp-tapeter. The Box är idealisk vid tapetsering på servicejobb då boendet ofta är möblerat och arbetsytan är trång med begränsat utrymme för tapetbord och tapetmaskin.

The Box är lagom tung för att ligga still men är så pass smidig att den är lätt att bära med sig och inte riskerar att skada underlaget om den tappas i golvet. Tapetrullen läggs i lådan och träs på insidan där den självlåses med hjälp av en stång, sedan är det bara att börja tapetsera. The Box sida mot väggen är något lägre än lägsta standardsockel, höjd 57mm, vilket underlättar att komma åt och skära mot listen utan att behöva tvinga ned tapeten. 

Lådan är tillverkad av plast i vit standardkulör och försedd med en rostfri stång. The Box är anpassad till tapetrullar som är upp till 530 mm breda. Produkten kan även kundanpassas i valfri kulör eller förses med digitalprint enligt önskemål, till exempel med en företagslogotyp. Storleken på The Box kan också anpassas för en specifik storlek på tapetrulle.

The Box sida mot väggen är lägre än lägsta standardsockel vilket underlättar att komma åt och skära mot listen
The Box sida mot väggen är lägre än lägsta standardsockel vilket underlättar att komma åt och skära mot listen
The Box kan kundanpassas med valfri kulör och mönster
The Box kan kundanpassas med valfri kulör och mönster

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.