• Nyheter
  • Teknisk isolering som hindrar bakterier

Nyheter

Teknisk isolering som hindrar bakterier

Teknisk isolering som hindrar bakterier
Armacell lanserar ett antimikrobiellt skydd i teknisk isolering. Därmed ska produkterna få ett extra skydd mot tillväxt av bakterier och mögelsvamp.

   
 SH Armaflex är en flexibel teknisk isolering med antimikrobiellt skydd mot bakterier, mikroorganismer och mögelsvampar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företagets tekniska isolering Armaflex har en släta yta som ska ge ett passivt skydd mot mikroorganismer. Men nu finns även produkten SH Armaflex som har fått ett aktivt skydd mot bakterier, mögel och svamp. Det består av antimikrobiellt aktiva tillsatser som läggs in under tillverkningsprocessen.

Tränger igenom cellväggar
Tillsatserna fungerar genom att tränga igenom mikrobernas cellväggar och sedan hindra viktiga cellfunktioner. Det betyder att mikroorganismen inte längre ska vara i stånd att växa eller föröka sig. Den så kallade Microban-tekniken uppges hindra bakterier, mögel och svamp från att få fäste i isoleringen.

Effekten kvar hela livslängden
Det är en effekt som ska finnas kvar under hela produktens livslängd. Enligt företaget gör det produkten lämplig för användning i offentliga byggnader, sjukvårdsanläggningar, skolor och daghem.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.