• Nyheter
  • Teknisk isolering som hindrar bakterier

Nyheter

Teknisk isolering som hindrar bakterier

Teknisk isolering som hindrar bakterier
Armacell lanserar ett antimikrobiellt skydd i teknisk isolering. Därmed ska produkterna få ett extra skydd mot tillväxt av bakterier och mögelsvamp.

   
 SH Armaflex är en flexibel teknisk isolering med antimikrobiellt skydd mot bakterier, mikroorganismer och mögelsvampar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företagets tekniska isolering Armaflex har en släta yta som ska ge ett passivt skydd mot mikroorganismer. Men nu finns även produkten SH Armaflex som har fått ett aktivt skydd mot bakterier, mögel och svamp. Det består av antimikrobiellt aktiva tillsatser som läggs in under tillverkningsprocessen.

Tränger igenom cellväggar
Tillsatserna fungerar genom att tränga igenom mikrobernas cellväggar och sedan hindra viktiga cellfunktioner. Det betyder att mikroorganismen inte längre ska vara i stånd att växa eller föröka sig. Den så kallade Microban-tekniken uppges hindra bakterier, mögel och svamp från att få fäste i isoleringen.

Effekten kvar hela livslängden
Det är en effekt som ska finnas kvar under hela produktens livslängd. Enligt företaget gör det produkten lämplig för användning i offentliga byggnader, sjukvårdsanläggningar, skolor och daghem.

 

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.