Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Teknisk isolering som hindrar bakterier

Nyheter

Teknisk isolering som hindrar bakterier

Teknisk isolering som hindrar bakterier
Armacell lanserar ett antimikrobiellt skydd i teknisk isolering. Därmed ska produkterna få ett extra skydd mot tillväxt av bakterier och mögelsvamp.

   
 SH Armaflex är en flexibel teknisk isolering med antimikrobiellt skydd mot bakterier, mikroorganismer och mögelsvampar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företagets tekniska isolering Armaflex har en släta yta som ska ge ett passivt skydd mot mikroorganismer. Men nu finns även produkten SH Armaflex som har fått ett aktivt skydd mot bakterier, mögel och svamp. Det består av antimikrobiellt aktiva tillsatser som läggs in under tillverkningsprocessen.

Tränger igenom cellväggar
Tillsatserna fungerar genom att tränga igenom mikrobernas cellväggar och sedan hindra viktiga cellfunktioner. Det betyder att mikroorganismen inte längre ska vara i stånd att växa eller föröka sig. Den så kallade Microban-tekniken uppges hindra bakterier, mögel och svamp från att få fäste i isoleringen.

Effekten kvar hela livslängden
Det är en effekt som ska finnas kvar under hela produktens livslängd. Enligt företaget gör det produkten lämplig för användning i offentliga byggnader, sjukvårdsanläggningar, skolor och daghem.

 

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.