• Nyheter
  • Teknisk isolering som hindrar bakterier

Nyheter

Teknisk isolering som hindrar bakterier

Teknisk isolering som hindrar bakterier
Armacell lanserar ett antimikrobiellt skydd i teknisk isolering. Därmed ska produkterna få ett extra skydd mot tillväxt av bakterier och mögelsvamp.

   
 SH Armaflex är en flexibel teknisk isolering med antimikrobiellt skydd mot bakterier, mikroorganismer och mögelsvampar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företagets tekniska isolering Armaflex har en släta yta som ska ge ett passivt skydd mot mikroorganismer. Men nu finns även produkten SH Armaflex som har fått ett aktivt skydd mot bakterier, mögel och svamp. Det består av antimikrobiellt aktiva tillsatser som läggs in under tillverkningsprocessen.

Tränger igenom cellväggar
Tillsatserna fungerar genom att tränga igenom mikrobernas cellväggar och sedan hindra viktiga cellfunktioner. Det betyder att mikroorganismen inte längre ska vara i stånd att växa eller föröka sig. Den så kallade Microban-tekniken uppges hindra bakterier, mögel och svamp från att få fäste i isoleringen.

Effekten kvar hela livslängden
Det är en effekt som ska finnas kvar under hela produktens livslängd. Enligt företaget gör det produkten lämplig för användning i offentliga byggnader, sjukvårdsanläggningar, skolor och daghem.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.