• Nyheter
  • Teknisk isolering som hindrar bakterier

Nyheter

Teknisk isolering som hindrar bakterier

Teknisk isolering som hindrar bakterier
Armacell lanserar ett antimikrobiellt skydd i teknisk isolering. Därmed ska produkterna få ett extra skydd mot tillväxt av bakterier och mögelsvamp.

   
 SH Armaflex är en flexibel teknisk isolering med antimikrobiellt skydd mot bakterier, mikroorganismer och mögelsvampar.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Företagets tekniska isolering Armaflex har en släta yta som ska ge ett passivt skydd mot mikroorganismer. Men nu finns även produkten SH Armaflex som har fått ett aktivt skydd mot bakterier, mögel och svamp. Det består av antimikrobiellt aktiva tillsatser som läggs in under tillverkningsprocessen.

Tränger igenom cellväggar
Tillsatserna fungerar genom att tränga igenom mikrobernas cellväggar och sedan hindra viktiga cellfunktioner. Det betyder att mikroorganismen inte längre ska vara i stånd att växa eller föröka sig. Den så kallade Microban-tekniken uppges hindra bakterier, mögel och svamp från att få fäste i isoleringen.

Effekten kvar hela livslängden
Det är en effekt som ska finnas kvar under hela produktens livslängd. Enligt företaget gör det produkten lämplig för användning i offentliga byggnader, sjukvårdsanläggningar, skolor och daghem.

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.