Nyheter

Tejp tätar huset

Tejp tätar huset
2011-09-30
Isover kompletterar sitt produktsortiment med två nya lufttätningsprodukter som ska täta skarvarna i in- och utvändiga tätskikt.

     
 Isover Vario Patch och Vario Silver Fast är självhäftande tejper för tätning av skarvar i in- och utvändiga tätskikt.
  

Tejpen Vario Patch kan användas för att täta större hål som görs i det inre tätskiktet, exempelvis vid lösullsinstallationer. Produkten levereras som en 25 meters rulle med totalt 104 förperforerade tejpark. Arken är 240 x 250 millimeter och ska enligt företaget ha mycket god vidhäftningsförmåga. Produkten uppges vara enkel att använda och har en skyddsliner som ska ge ett tätt och säkert resultat. Den fäster på plastfolie, tär och stål.

Tätar vindskydd

Vario Silver Fast är en tejp för tätning av skarvar och förseglingar på vindskydd. Produkten levereras i 60 millimeter breda rullar med 25 meter tejp per rulle. Tejpen ska fästa på plaster, men även på även gipsskivor, trä, träfiberskivor och stål.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.