Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Tejp tätar huset

Tejp tätar huset
Isover kompletterar sitt produktsortiment med två nya lufttätningsprodukter som ska täta skarvarna i in- och utvändiga tätskikt.

     
 Isover Vario Patch och Vario Silver Fast är självhäftande tejper för tätning av skarvar i in- och utvändiga tätskikt.
  

Tejpen Vario Patch kan användas för att täta större hål som görs i det inre tätskiktet, exempelvis vid lösullsinstallationer. Produkten levereras som en 25 meters rulle med totalt 104 förperforerade tejpark. Arken är 240 x 250 millimeter och ska enligt företaget ha mycket god vidhäftningsförmåga. Produkten uppges vara enkel att använda och har en skyddsliner som ska ge ett tätt och säkert resultat. Den fäster på plastfolie, tär och stål.

Tätar vindskydd

Vario Silver Fast är en tejp för tätning av skarvar och förseglingar på vindskydd. Produkten levereras i 60 millimeter breda rullar med 25 meter tejp per rulle. Tejpen ska fästa på plaster, men även på även gipsskivor, trä, träfiberskivor och stål.

 

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.