• Nyheter
  • Tätskiktsystem för fuktiga miljöer inne och ute

Nyheter

Tätskiktsystem för fuktiga miljöer inne och ute

.
2012-11-09
System som släpper igenom tillskjutande fukt

Tätskiktsystem Membrane D från Bostik är ett flexibelt tätskikt och avjämningsmassa i system vid tillskjutande fukt. Ett komplett system för fuktiga miljöer där det finns ett behov av tätning och golvavjämning. Systemet består av golvavjämningsmassa WET med tillhörande primer P7000 och ett skyddande 2-komponents tätskikt.

Exempel på användningsområden är källarlokaler där det finns risk för tillskjutande fukt, balkonger och terrasser, loftgångar i flerfamiljshus och offentliga omklädningsrum, duschutrymmen och toaletter

Det finns många fördelar med Tätskiktsystem Membrane D. Systemet kan användas både ute och inne, både på vägg och golv, det släpper igenom tillskjutande fukt, har en vattentät yta, kompenserar för sprickbildning och förhindrar kalkutfällningar från underliggande betong.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.