• Nyheter
  • Tätskiktsmattor av bitumen som klarar nordiskt klimat

Nyheter

Tätskiktsmattor av bitumen som klarar nordiskt klimat

SikaBit® PRO bitumenbaserade tätskikt för nordiska tak
Sika Sverige har lanserat SikaBit® PRO bitumenbaserade tätskikt för tak speciellt utformade att klara av de stora nordiska temperatursvängningarna. Tätskiktsmattorna finns i 1-lags- eller 2-lagssystem samt som inbyggt 1-lagssystem.

Takbeläggningar här uppe i norden utsätts alla för stora utmaningar när det gäller smidighet och flexibilitet under kalla vintrar i kombination med varma, soliga somrar. Sika har därför tagit fram SikaBit® PRO - CE-märkta, SBS-modifierade takbeläggningar i 1-lags- och 2-lagsskikt. 

SikaBit® PRO T-645 i 1-lags tätskiktssystem
SBS-modifierad bitumen med en polyesterstomme med skiffergranulat på ovansidan och undersida täckt med en tunn plastfolie (smälter vid svetsning). Lämpligt för både platta, låglutande och sluttande tak både vid nybyggnad och renovering. De kan appliceras på alla typer av isolering på kompakta tak, på betongunderlag och alla typer av träbaserade underlag. Skiffergranulatet finns i kulörerna grå, svart, vit, grön och röd.

SikaBit® PRO T-625 och SikaBit® PRO T-645 i 2-lags tätskiktssystem
SBS-modifierad bitumen med en polyesterstomme med sandad ovansida. Lämpligt på nya byggnader där den första ytan används som tätskikt under själva byggtiden. Den är även lämplig i områden där stora krav ställs på mekaniska och vädermässiga påfrestningar alternativt en mer robust användning av taket.

SikaBit® PRO E50-20 Sand P25 inbyggt 1-lags tätskiktssystem 
SBS-modifierat bitumenmembran med polyesterstomme och sandad ovansida. Lämpligt som inbyggt membran för innergårdar, terrasser, gröna tak, parkeringsdäck samt som membran i betongkonstruktioner och liknande.

SikaBit® PRO-produkterna är CE-märkta i enlighet med NS-EN 13707, EN 13969.


Skriven av Helena Bengtsson

SikaBit® PRO T-645 i 1-lags tätskiktssystem
SikaBit® PRO T-645 i 1-lags tätskiktssystem
SikaBit® PRO T-625 och SikaBit® PRO T-645 i 2-lags tätskiktssystem
SikaBit® PRO T-625 och SikaBit® PRO T-645 i 2-lags tätskiktssystem
SikaBit Pro E50-20 Sand P25 1-lags tätskiktssystem inbyggt
SikaBit Pro E50-20 Sand P25 1-lags tätskiktssystem inbyggt

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.