• Nyheter
  • Taksystem ger naturligt ljud och ljus på kontoret

Nyheter

Taksystem ger naturligt ljud och ljus på kontoret

Ecophon Soundlight Comfort Ceiling
Våra sinnen är anpassade för ljud- och ljusmiljön utomhus. Vi både mår och arbetar bäst i en ljud- och ljusmiljö som liknar naturens.

Med Ecophon Soundlight Comfort Ceiling (SLC) lanserar Saint-Gobain Ecophon i samarbete Philips en helt ny typ av akustiktaksystem med inbyggd LED-armatur. 

Ecophon Soundlight Comfort Ceiling har utformats för efterlikna naturens egen ljud- och ljusmiljö. Ecophon SLC består av ljudabsorbenter och LED-armaturer med likvärdigt format och ytskikt. Även belysningsarmaturerna fungerar fullt ut som ljudabsorbenter. På så sätt kan hela takytan både reducera ljudutbredningen och sänka den allmänna ljudnivån på kontoret.

En naturlig ljudmiljö inomhus
Ett av de största problemen med öppna kontor är att kollegernas röster når ut för långt i lokalen. SLC systemets ljudabsorbenter är högeffektiva med ett högt så kallat Articulation Class (AC) värde, vilket innebär att undertaket har en mycket god förmåga att minska ljudutbredningen mellan arbetsplatser på kontoret.

Den naturliga ljusmiljön inomhus för flexibla kontor
LED-armaturerna i Soundlight Comfort Ceiling sprider ett diffust ljus som påminner om det energigivande naturliga dagsljuset. De stora ljusytorna minimerar bländning och skarpa kontraster, vilket bidrar till en behaglig arbetsmiljö. Systemet erbjuder dessutom allmän- och arbetsbelysning i en och samma lösning, vilket gör det extra flexibelt för ommöbleringar av kontoret. I lösningen ingår även sensorer och kontroller som gör det möjligt att ändra belysningens nivåer beroende på dagsljus och närvaro på kontoret. Detta bidrar till minskad energiförbrukning och sänker elkostnaderna.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.