• Nyheter
  • Taksystem ger naturligt ljud och ljus på kontoret

Nyheter

Taksystem ger naturligt ljud och ljus på kontoret

Ecophon Soundlight Comfort Ceiling
Våra sinnen är anpassade för ljud- och ljusmiljön utomhus. Vi både mår och arbetar bäst i en ljud- och ljusmiljö som liknar naturens.

Med Ecophon Soundlight Comfort Ceiling (SLC) lanserar Saint-Gobain Ecophon i samarbete Philips en helt ny typ av akustiktaksystem med inbyggd LED-armatur. 

Ecophon Soundlight Comfort Ceiling har utformats för efterlikna naturens egen ljud- och ljusmiljö. Ecophon SLC består av ljudabsorbenter och LED-armaturer med likvärdigt format och ytskikt. Även belysningsarmaturerna fungerar fullt ut som ljudabsorbenter. På så sätt kan hela takytan både reducera ljudutbredningen och sänka den allmänna ljudnivån på kontoret.

En naturlig ljudmiljö inomhus
Ett av de största problemen med öppna kontor är att kollegernas röster når ut för långt i lokalen. SLC systemets ljudabsorbenter är högeffektiva med ett högt så kallat Articulation Class (AC) värde, vilket innebär att undertaket har en mycket god förmåga att minska ljudutbredningen mellan arbetsplatser på kontoret.

Den naturliga ljusmiljön inomhus för flexibla kontor
LED-armaturerna i Soundlight Comfort Ceiling sprider ett diffust ljus som påminner om det energigivande naturliga dagsljuset. De stora ljusytorna minimerar bländning och skarpa kontraster, vilket bidrar till en behaglig arbetsmiljö. Systemet erbjuder dessutom allmän- och arbetsbelysning i en och samma lösning, vilket gör det extra flexibelt för ommöbleringar av kontoret. I lösningen ingår även sensorer och kontroller som gör det möjligt att ändra belysningens nivåer beroende på dagsljus och närvaro på kontoret. Detta bidrar till minskad energiförbrukning och sänker elkostnaderna.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.