Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Takskjutportar med portsektioner av glas

Nyheter

Takskjutportar med portsektioner av glas

Takskjutportar med portsektioner av glas
De danska företagen TM Design och Dansk Portteknik har levererat takskjutportar med glassektioner i stora bredder till Kennedyarkaden i Ålborg.

       
 
 

Danska TM Design har levererat beslag till  takskjutportar med sektioner av härdat glas. Portarna finns att se i Kennedyarkaden i Ålborg.

 

De två företagen TM Design och Dansk Portteknik har i ett samarbete levererat takskjutportar till Kennedyarkaden i Ålborg. Det utmärkande med portarna är att de har sektioner av härdat och laminerat glas. Portarna är tillverkade med specialanpassade beslag och extra kraftiga fjädrar, för att fungera tillsammans med det tunga glaset. En hel port väger nämligen 360 kilo, vilket även ställer stora krav på skensystemet.

Kräver tjockt glas
För att klara portarnas bredd, som är 2 800 millimeter mellan skenorna, har man använt 16 millimeter tjockt härdat och laminerat glas. Manövreringen av portarna görs via en automatisk öppnings- och stängningsfunktion.
Totalt har företagen levererat 15 glasportar till Kennedyarkaden.

 

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.