• Nyheter
  • Takskjutportar med portsektioner av glas

Nyheter

Takskjutportar med portsektioner av glas

Takskjutportar med portsektioner av glas
De danska företagen TM Design och Dansk Portteknik har levererat takskjutportar med glassektioner i stora bredder till Kennedyarkaden i Ålborg.

       
 
 

Danska TM Design har levererat beslag till  takskjutportar med sektioner av härdat glas. Portarna finns att se i Kennedyarkaden i Ålborg.

 

De två företagen TM Design och Dansk Portteknik har i ett samarbete levererat takskjutportar till Kennedyarkaden i Ålborg. Det utmärkande med portarna är att de har sektioner av härdat och laminerat glas. Portarna är tillverkade med specialanpassade beslag och extra kraftiga fjädrar, för att fungera tillsammans med det tunga glaset. En hel port väger nämligen 360 kilo, vilket även ställer stora krav på skensystemet.

Kräver tjockt glas
För att klara portarnas bredd, som är 2 800 millimeter mellan skenorna, har man använt 16 millimeter tjockt härdat och laminerat glas. Manövreringen av portarna görs via en automatisk öppnings- och stängningsfunktion.
Totalt har företagen levererat 15 glasportar till Kennedyarkaden.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.