• Nyheter
  • Takskjutportar med portsektioner av glas

Nyheter

Takskjutportar med portsektioner av glas

Takskjutportar med portsektioner av glas
De danska företagen TM Design och Dansk Portteknik har levererat takskjutportar med glassektioner i stora bredder till Kennedyarkaden i Ålborg.

       
 
 

Danska TM Design har levererat beslag till  takskjutportar med sektioner av härdat glas. Portarna finns att se i Kennedyarkaden i Ålborg.

 

De två företagen TM Design och Dansk Portteknik har i ett samarbete levererat takskjutportar till Kennedyarkaden i Ålborg. Det utmärkande med portarna är att de har sektioner av härdat och laminerat glas. Portarna är tillverkade med specialanpassade beslag och extra kraftiga fjädrar, för att fungera tillsammans med det tunga glaset. En hel port väger nämligen 360 kilo, vilket även ställer stora krav på skensystemet.

Kräver tjockt glas
För att klara portarnas bredd, som är 2 800 millimeter mellan skenorna, har man använt 16 millimeter tjockt härdat och laminerat glas. Manövreringen av portarna görs via en automatisk öppnings- och stängningsfunktion.
Totalt har företagen levererat 15 glasportar till Kennedyarkaden.

 

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.