Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Takskjutportar med portsektioner av glas

Nyheter

Takskjutportar med portsektioner av glas

Takskjutportar med portsektioner av glas
De danska företagen TM Design och Dansk Portteknik har levererat takskjutportar med glassektioner i stora bredder till Kennedyarkaden i Ålborg.

       
 
 

Danska TM Design har levererat beslag till  takskjutportar med sektioner av härdat glas. Portarna finns att se i Kennedyarkaden i Ålborg.

 

De två företagen TM Design och Dansk Portteknik har i ett samarbete levererat takskjutportar till Kennedyarkaden i Ålborg. Det utmärkande med portarna är att de har sektioner av härdat och laminerat glas. Portarna är tillverkade med specialanpassade beslag och extra kraftiga fjädrar, för att fungera tillsammans med det tunga glaset. En hel port väger nämligen 360 kilo, vilket även ställer stora krav på skensystemet.

Kräver tjockt glas
För att klara portarnas bredd, som är 2 800 millimeter mellan skenorna, har man använt 16 millimeter tjockt härdat och laminerat glas. Manövreringen av portarna görs via en automatisk öppnings- och stängningsfunktion.
Totalt har företagen levererat 15 glasportar till Kennedyarkaden.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.